De Shifters op mijn mountainbike werken niet

June 27

De Shifters op mijn mountainbike werken niet

Een verscheidenheid van factoren kan leiden tot mountain bike shifters niet te werken, en de meeste zijn relatief eenvoudig op te lossen. Als u niet kan wat het probleem meteen vaststellen, Vermijd het gebruik van de spierkracht. Dwingen de shifters kunt samengestelde typische problemen en leiden tot geen onnodige vervangingen. Een inspectie en evaluatie kunnen helpen u bij het identificeren van de oorzaak van shifters die niet op uw mountainbike werken.

Derailleur schade

Shifters werken kabels die de front en rear derailleurs naar een ander tandwiel verplaatsen wanneer u verschuiven. U controleren het systeem door eerst te controleren elke derailleur voor schade die het gevolg is van een lekkage of effect. Voorzichtig verplaats vervolgens elke derailleur met de hand om te controleren van de bouten die het aan de berg fiets frame koppelt. Losse derailleur bouten kunnen niet veroorzaken een shifter kuren te vertonen, maar een losse bijlage versnelling wijzigingen kan beïnvloeden. Een beschadigde derailleur een shifter niet te werken, kan en moet worden vervangen. Je draai derailleur bijlage bouten met behulp van een metrische inbussleutel.

Shifter kabels

Shifter kabels bestaan uit een gestrande stalen kabel die wordt uitgevoerd door middel van een flexibele behuizing. Controleer de kabels om ervoor te zorgen de flexibele behuizing is niet doorsnijden of dat een deel van de kabel is niet slecht gekruld. Een van deze voorwaarden kan de kabel, leidt u te geloven dat het probleem is een shifter binden. Grip van de kabel in de buurt van elke derailleur en een paar sleepboten om ervoor te zorgen dat de kabel is aangesloten binnen de eenheid geven. De reparatie handleiding voor uw fiets wordt beschreven hoe Vervang een kabel en beveiligde verbinding bij een derailleur. Als u geen schade aan beide derailleur en de shift-kabels onbeschadigd en veilig verbonden worden, is het probleem de shifter.

Aanpakken van de Shifters

De shifter op uw mountainbike heeft een hefboom of een bedieningsknop die de shift-kabel opereert. Tenzij de versnellingspook is duidelijk beschadigd, ligt het probleem binnen de eenheid. Los van de circulaire adjuster waar de kabel de shifter met de hand binnenkomt. Verwijder de kleine bouten van Allen die de indicator hechten aan de shifter en verwijderen van de indicator om het mechanisme van de shifter en kabelverbinding bloot te stellen. De kleine fixing bout los en trek het uiteinde van de kabel van de verschuiving van het mechanisme. Inspecteer de shifter voor een verbroken component die vertelt je dat de shifter moet worden vervangen.

Als er geen schade is gevonden, een paar schoten van smeermiddel spuiten in het mechanisme en probeert te voorzichtig werken de hendel of de knop. U kunt de stuurstang klem los, verwijder de shifter voor inspectie en maken een andere poging om het mechanisme.

Preventief onderhoud

De meest voorkomende oorzaak van vrije onderdelen op uw mountain bike gear systeem is schade, die u tijdens de inspectie identificeren kan. Websites zoals Utah mountainbiken en Bicycle Tutor voorzien tutorials over shifters, kabels en derailleurs en de werking van het systeem van de versnelling op uw fiets. Smeren van de ketting en shift kabels regelmatig wordt aanbevolen om de goede werking te verzekeren. Vervanging shifters en andere onderdelen zijn beschikbaar via online bronnen en fiets accessoire outlets. Door bekend te raken met de onderdelen en systemen op uw mountainbike en fiets gereedschappen en smeermiddelen aan kant bespaart u tijd en de kosten van een reparatiewerkplaats.


gerelateerde artikelen