Wat zijn de voordelen van vitamine B-Complex?

June 25

Wat zijn de voordelen van vitamine B-Complex?

Overzicht

B-complex vitamine capsules bevatten vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 en B12. Elke B-vitamine heeft een belangrijke fysiologische rol in het lichaam. Als een persoon een bepaalde B-vitamine ontbreekt of grote hoeveelheden neemt, kunnen de gevolgen zijn ernstige schadelijke effecten op het lichaam. Zowel de fysiologische en psychologische problemen kunnen opleveren.

Foetale gezondheid

De chemische stof bekend als vitamine B9 of foliumzuur, is cruciaal voor de ontwikkeling van de foetus centrale zenuwstelsel. Vitamine B9 is nodig om de hersenen en het ruggenmerg te groeien tot hun normale vorm van de foetus. Als de moeder foliumzuur in haar dieet mist, kan de foetus bepaalde aangeboren afwijkingen bekend als Anencefalie en spina bifida ontwikkelen. Dit zijn de misvormingen waar de hersenen en het ruggenmerg, respectievelijk, ontwikkelen en groeien, geheel of gedeeltelijk aan de buitenkant van de schedel of de wervelkolom. De foetus kan als gevolg hiervan last hebben van ernstige neurologische stoornis of dood.

Zenuwstelsel

B-vitaminen zijn vereist voor het volwassen zenuwstelsel om goed te functioneren. Vitamine B6, ook bekend als pyridoxine, kan helpen voorkomen dat de ziekte van Parkinson, toevallen, depressie, hoofdpijn en andere neurologische problemen. Het is ook nodig voor de vervaardiging van de hersenen chemische stoffen dopamine en serotonine, nodig voor de communicatie tussen de hersencellen. Andere neurologische problemen kunnen worden voorkomen met vitamine B12, een afkorting voor methylcobalamin, zoals medeplichtigheid aan het herstel van Bell's palsy. Een dieet tekort aan vitamine B12 kan leiden tot gemarkeerd neurologische stoornis zoals wandel-handicap, spasticiteit in de benen en de armen en de problemen met de darmen en blaas. Vitamine B1, thiamine, een afkorting is noodzakelijk voor een normale cognitieve functie in de hersenen.

Bloedglucose

Het lichaam moet handhaven relatief zelfs bloedglucose gedurende de dag zodat de energieniveaus constant. Dit is een belangrijke functie van vitamine B6. Als calorie-inname begint te vallen, is vitamine B6 nodig voor het omzetten van koolhydraten en voedingsstoffen door het lichaam opgeslagen in glucose, zodat normale niveaus behouden blijven. Wanneer een dieet Vitamine B6 tekort is, wordt de mogelijkheid om normale glucoseniveaus te handhaven belemmerd. Als een persoon al goed gevoed is vitamine B6 supplementen zal niet de verbetering van het vermogen te regelen van de bloedglucose.

Andere functies

Recente studies hebben aangetoond dat als de voeding aanbevolen hoeveelheden vitamine B9 worden genomen, het risico van kanker wordt verminderd, volgens de American Cancer Society. Vitamine B6 is een noodzakelijk onderdeel voor de stofwisseling van bepaalde enzymen en eiwitten. Vitamine B12 en vitamine B5, ook wel genoemd pantotheenzuur, nodig zijn om te helpen het lichaam van de ontwikkeling van bloedarmoede. Vitamine B5 van het immuun- en gastro-intestinale systeem nodig voor het helpen om hun normale functie. Vitamines B12 en B2, ook bekend als riboflavine zijn een belangrijk onderdeel tijdens de productie van rode bloedcellen. Het vermogen van het lichaam om effectief bloed circuleren is verbeterd met vitamine B1.


gerelateerde artikelen