Wat zijn de voordelen van Mesosilver?

May 3

Wat zijn de voordelen van Mesosilver?

Er zijn geen voordelen van het nemen van Mesosilver die zijn vastgesteld door medisch onderzoek of wetenschappelijk bewijs. Mesosilver is een vorm van colloïdaal zilver, die uit kleine zilveren deeltjes in de vloeistof bestaat. Het zilver in colloïdaal zilver is het dezelfde mineraal dat wordt gebruikt in juwelen, producten voor tandvulling en zilverwerk. Mesosilver heeft kleinere zilver deeltjes dan andere vormen van colloïdaal zilver en venters van het product, verkocht als een voedingssupplement, maken vet vorderingen voor het. Maar er is geen bewijs ter ondersteuning van die beweringen, en er kan ernstige bijwerkingen van het nemen van buitensporige hoeveelheid colloïdaal zilver.

Mesosilver

Het enige verschil tussen de Mesosilver en andere vormen van colloïdaal zilver is dat de zilver deeltjes in de Mesosilver kleiner. Ze worden soms beschreven als nanodeeltjes. Volgens de verkopers van Mesosilver, zoals colloïden voor het leven, "Mesosilver is een ware colloïdaal zilver bestaande uit gesteriliseerd water en puur zilver deeltjes... het is de kleine deeltjesgrootte, gecombineerd met hoge deeltje concentratie die Mesosilver de meest effectieve, pure, natuurlijke, veilige zilver minerale ter beschikking stelt. Mesosilver vormt een aanvulling op uw immuun systeem ter bestrijding van ziekteverwekkers." Aangezien colloïdaal zilver met grotere deeltjes is niet aangetoond dat het effectief zijn voor een aandoening of ziekte, is er geen reden om te denken dat colloïdaal zilver met kleinere deeltjes zou ieder effectiever.

Vorderingen

Zoals opgemerkt door MayoClinic.com, hebben fabrikanten van colloïdaal zilver producten beweerd dat colloïdaal zilver met succes behandelen kan, voorwaarden en ziekten variërend van AIDS tot kanker aan herpes aan oog aandoeningen. De FDA heeft genomen juridische stappen tegen een aantal verkopers van colloïdaal zilver producten, en sommige bedrijven hebben moeten intrekken van gezondheidsclaims die niet werden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Dus fabrikanten van Mesosilver supplementen lijken een beetje voorzichtiger over het maken van specifieke gezondheidsclaims. Colloïden voor het leven, bijvoorbeeld beschrijft Mesosilver als "de natuurlijke manier om het bereiken van optimale gezondheid."

Bewijs

Brent Bauer, internist in de Mayo Clinic, zegt "geen goede wetenschappelijke studies om te evalueren van de gezondheidsclaims [over colloïdaal zilver] hebben gepubliceerd in medische tijdschriften." Dr. Ray Sahelian, die een onafhankelijke website die resulteert in medisch onderzoek over supplementen heeft, zegt anekdotisch bewijs geeft aan colloïdaal zilver effectief is voor kleine oog voorwaarden of keelpijn zou kunnen zijn. Echter heeft Sahel nooit aanbevolen voor een patiënt.

Bijwerkingen

Of de zogenaamde Mesosilver of colloïdaal zilver, de bewezen voordelen van zilver deeltjes die in water non-existent zijn. Echter, er zijn bewezen risico's. De meest voorkomende neveneffect van colloïdaal zilver is een aandoening genaamd argyrie, die optreedt wanneer de zilver deeltjes in de huid, de ogen en de inwendige organen opbouwen en uw huid een ashen-grijze kleur. De voorwaarde is niet omkeerbaar. Overtollige hoeveelheid colloïdaal zilver kunnen leiden tot neurologische problemen--een 71-jarige man kwam te vervallen in een coma en de vegetatieve toestand na inname van colloïdaal zilver voor vier maanden. Het kan ook leiden tot aanvallen en nierschade. Bovendien, kan Mesosilver of andere vormen van colloïdaal zilver, communiceren met medicijnen u neemt en hen minder doeltreffend maken. De titel van het artikel van Quackwatch website over colloïdaal zilver vat het bewijs bondig--"risico zonder voordeel."


gerelateerde artikelen