Hartslag de hersteltijd na Cardio-oefening

September 28

"Herstel hartslag" verwijst naar het hart van mogelijkheid om terug te keren naar normale niveaus na fysieke activiteit. Fitness-niveau en de juiste functie van je hart worden gemeten door de herstelfase. Een hart dat is gezond zal herstellen in een sneller tempo dan één, dat is niet gezond of niet gewend van regelmatige lichaamsbeweging. Als je hart worden niet hersteld binnen een redelijke termijn, kan u een hartprobleem hebt.

Eerste minuut van herstel

De eerste minuut van herstel is de meest cruciale. Na het sporten, heeft uw hartslag tijdens de eerste minuut een abrupte daling van ervaringen. Deze herstelperiode kan geven van fitness-niveau en geven van een vroegtijdige waarschuwing voor potentiële hartproblemen. In een artikel van oktober 1999 in "The New England Journal of Medicine", een studie uitgevoerd door de Cleveland Kliniek Stichting ingedeeld een daling van de hartslag van 12 beats of minder in de eerste minuut als abnormaal. De studie wordt ook gemeld dat mensen met een abnormale afname van hartslag had een grotere kans op sterfte in de daaropvolgende zes jaar wegens hartproblemen.

Twee-minieme herstel

De hartslag twee minuten na oefening wordt aangeduid als de recovery-hartslag. Dit is de meest voorkomende meting bij het bepalen van cardiovasculaire fitness. Om te testen voor verbeteringen, record de werkende hartslag tijdens het trainen, dan herstel hartslag aan de twee-minuten merk te registreren. Aftrekken van de terugvinding van twee minuten van de hartslag van de werken te bepalen van een basislijn voor verbetering. Bijvoorbeeld, als werken niveaus waren 150 slagen per minuut en de terugvinding van twee minuten 95 was, is 55 de recovery-hartslag.

Rust Plateau

Na de eerste minuut van herstel daalt de hartslag in wat het rust plateau heet. Tijdens deze fase daalt hartslag geleidelijk tot een pre-workout niveau over een periode van 60 minuten. Naarmate je hart meer fit, kunt u pre workout niveaus bereiken in een kortere tijd.

Meten van hartslag

Meet uw hartslag door licht te drukken op uw wijsvinger en middelvinger op de halsslagader in de nek of de radiale pols in de pols. Tel het aantal slagen gedurende 10 seconden, dan vermenigvuldig dat aantal met 6 hartslag bepalen. Een andere manier om te meten van de hartslag is door het gebruik van Hartslagmeters. Deze monitors zijn vrij goedkoop en het meten proces veel gemakkelijker en efficiënter maken.

Verbetering van de cardiovasculaire Fitness

Begin sporters die niet gewend zijn aan lichaamsbeweging ervaring merkbaar afneemt in rust hartslag na oefening. Tijdens een 10-weekse fitnessprogramma, kunt u verwachten om te zien een vermindering van ongeveer 10 slagen per minuut in uw hartslag in rust. Door middel van een consistente fitnessprogramma, kunt u steeds uw cardiovasculaire gezondheid verbeteren.


gerelateerde artikelen