Acid Reflux en pijn op de borst

October 13

Acid Reflux en pijn op de borst

Brandend maagzuur resultaten van zure reflux, als maagzuur stijgt in de slokdarm, waardoor brandende pijn in de borst en in de keel. De symptomen kunnen ook een bittere smaak in de keel of mond van de zure inhoud. Het probleem vloeit voort uit een verzwakte oesofageale spier die niet strak sluit om te voorkomen dat zuur in de maag stromen back-up na het eten. Brandend maagzuur gebeurt soms voor sommige mensen. De symptomen optreden steeds vaker bij mensen met gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD.

Effecten

Typische maagzuur symptomen van zure terugvloeiing zijn brandende sensaties in de borst achter het borstbeen meestal na het eten, de Cleveland Clinic wordt uitgelegd. Pijn op de borst kan van enkele minuten tot enkele uren duren. Pijn komt vaak voor bij bukken of liggen na het eten. Gevoelens van voedsel vast te zitten in het midden van de borst kunnen ook ervaren worden.

Misvattingen

Pijn op de borst van zure terugvloeiing kan worden vergelijkbaar met de symptomen van een hartaanval. Oudere mensen en mensen overgewicht kunnen hebben deze symptomen, waardoor ze denken aan een hartaanval. Mensen moeten niet uitsluit zure terugvloeiing als ze last hebben van pijn op de borst, maar moet nog steeds zoeken spoedbehandelingen.

Indicatie

Sommige mensen treedt pijn op de borst zonder de andere symptomen van zure terugvloeiing en zuur, zoals het branden van sensaties in de keel, volgens Science Daily. De rol van ernstige borstpijn in zure terugvloeiing wordt vaak vergeten, ontdekt onderzoekers van Brigham & Women's Hospital in Boston, Massachusetts. Ze studeerde 31 patiƫnten opgenomen in een noodsituatie kamer voor pijn op de borst en vond dat meer dan de helft indicaties van zure terugvloeiing. Meer vrouwen dan mannen naar de SEH voor pijn op de borst die niets met hartaandoeningen stormde waren.

Overwegingen

Antacida bieden snelle verlichting van brandend maagzuur en de pijn is meestal niet stralen naar schouders, nek of armen omdat daarin met een hartaanval. Pijn op de borst van angina pectoris of een hartaanval kan ook breken in een koude zweet, een gevoel van volheid of doffe druk in het midden van de borst samen met pijn. Pijn op de borst kan verergeren. Duizeligheid, duizeligheid en dyspnoe kunnen optreden met een hartaanval.

Andere oorzaken

Borst pijn symptomen lijken op die zure reflux of brandend maagzuur kunnen ook wijzen op andere hygiƫnische omstandigheden, zoals een spierspasmen in de slokdarm of een galblaas aanval, MayoClinic.com notities. Galblaas aanvallen kunnen veroorzaken pijn die zich uitbreidt naar de borst en eventueel pijn in de buik of misselijkheid, vooral na een grote maaltijd. In dit geval kan de pijn uitbreiden naar de schouders, nek of armen. Medischeonderzoeken kunnen uitsluiten van andere voorwaarden dan de zure terugvloeiing.


gerelateerde artikelen