Hoe effectief zijn Cranberry supplementen voor urineweginfecties?

January 6

Cranberry supplementen hebben aangetoond effectief voor infecties van de urinewegen (UTI). Deze supplementen zijn gemaakt van de bessen van een dwerg struik, formeel genoemd Vaccinium macrocarpon, die in de natte, zanderige klimaten in het noordoosten van de Verenigde Staten bloeit. De gedroogde cranberry is gemaakt in een tablet of capsule. Voordat u dit supplement, zorgen voor de veiligheid met uw zorgverzekeraar.

Wat is een infectie van de urinewegen?

Sommige mensen lijden aan een acute Urineweginfecties zodra in a lifetime en anderen kunnen hebben ze chronisch. Een UTI kan het effect van enig deel van de urinewegen. Bacteriën kunnen invoeren van de urethra en reizen naar de blaas, en zelfs aan de nieren. Symptomen van een UTI zijn vaak moeten plassen, pijn en brandend gevoel, bloed in de urine en een stinkende urine.

Behandeling van chronische urineweginfecties

Als u eenmaal een UTI, zijn cranberry supplementen niet effectief voor behandeling. Dit is omdat de kiemen zijn de cellen al beïnvloed in de urinewegen. Antibiotica moeten op dit punt worden beheerd. Nochtans, kunnen cranberry supplementen worden genomen om te voorkomen dat een UTI, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Chemische stoffen in veenbessen, genomen als SAP of supplementen, verhinderen dat kiemen vasthouden aan de mucosa van de urinewegen. Dientengevolge, doen kiemen niet vermenigvuldigen, want ze zijn gespoeld uit met de urine.

Anti-oxidant effecten

Cranberry supplementen bevatten vitamine C, omdat de Amerikaanse veenbes zelf is een rijke bron van het. Vitamine C is een antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt. Mensen die tekort aan deze vitamine zijn kan niet adequaat bestrijden van de infectie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Vitamine C helpt ook, om te stoppen met de groei van bepaalde bacteriën in de urinewegen doordat de urine meer zuur.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

Volgens «««Drugs.com, moeten mensen die een geschiedenis van nierstenen hebben cranberry supplementen niet nemen omdat cranberries bevatten oxalaat die aan de vorming van de nier steen bijdraagt. Ook, veenbessen, kan toenemen bloeden tijd voor mensen die bloed verdunners, zoals warfarine nemen. Bijwerkingen bespreken met uw zorgverzekeraar alvorens dit supplement te nemen.


gerelateerde artikelen