Platvoeten & dansen

September 29

Platvoeten & dansen

Vlakke voet treedt op wanneer de boog van de voet wordt afgevlakt, waardoor je hele voet te raken de vloer. Deze voorwaarde is gemeenschappelijk en meestal pijnloos, maar het kan invloed hebben op uw vermogen om deel te nemen aan sportieve activiteiten zoals het dansen. Er is geen remedie voor platvoeten, maar er zijn oefeningen die u doen kunt om te helpen uw voeten blijven sterk en pijn-vrij wanneer je dansen.

Oorzaken van vlakke voet

Verscheidene verschillende factoren kunnen leiden tot platvoeten. De bogen aan uw voeten formulier als pezen versterken en draai; die pezen zijn beschadigd door letsel of ziekte, zal de boog vallen als vlakke voet maken. Andere oorzaken zijn erfelijkheid en afwijkingen zoals een extra bot in de voet. Mensen die natuurlijk platte voeten hebben zal hebben een eenvoudiger tijd aan te passen aan de eisen van de dans, terwijl degenen die het hebben van platvoeten letsel-geïnduceerde vergt wat voet-oefeningen aan te passen aan de voorwaarde.

Oefeningen

Ongeacht waarom hebt gij platvoeten, er zijn oefeningen om te helpen versterken je pezen, die helpen zal met de wijzen, buigen, en evenwicht betrokken in alle stijlen van dans. Halen onderdelen met je tenen, dan zien hoe ver je kunt gooien ze. Afwisselend, kunt u proberen om te stapelen van items die gebruikmaken van je tenen. Een oefening balde-en-release — balde uw voet als u probeert te maken van een vuist, dan is het vrijgeven van het — zal helpen versterken de pezen op de bodem voor je voet en helpen met dans bewegingen waarvoor puntige tenen. U kunt ook lopen op spitzen te helpen versterken van je voeten.

Overpronatie

Overpronatie is één van de meest voorkomende complicaties die het gevolg zijn van de platte voeten. Overpronatie zet onmiddellijk stress op je enkels en gooit je knieën en heupen van de aanpassing. Dit kan meer stress dan normaal op uw lichaam zetten terwijl je dansen. Dientengevolge, bent u een traditioneel danser, moet u zich meer bewust zijn van hoe u de intensivering en hoe plaatst u uw gewicht met elke stap.

Pijn

Als u nieuw bent bij het dansen en het hebben van platvoeten, of als u ontwikkelt platvoeten wegens leeftijd, ondervinden kunt u sommige aanvankelijke ongemak totdat de pezen in je voeten worden sterk genoeg is om u te ondersteunen in de dans. Maar als u regelmatige en consistente pijn tijdens het dansen ervaren, kan er een ernstiger onderliggende probleem. Bezoek uw arts om te bepalen wat kan worden de overtollige pijn veroorzaakt en het vinden van een geschikte behandeling voor het.


gerelateerde artikelen