Voedingsmiddelen te vermijden met vertraagde lediging

September 11

Voedingsmiddelen te vermijden met vertraagde lediging

Met vertraagde maag leegmaken blijft voedsel in uw maag buiten de lengte van de tijd die nodig is voor een gezonde spijsvertering. Deze vertraging kan leiden tot voedingstekorten, schommelingen in je bloedsuikerspiegel en een gebrek aan evenwicht in uw spijsvertering bacteriën, volgens de Mayo Clinic-website. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan verergeren vertraagde lediging, of gastroparese. Als de complicaties van diabetes, de bijwerkingen van de chirurgie van maag of een nerveuze stoornis met de manier waarop uw maag voedsel bemoeien verwerkt, kan uw zorgverzekeraar aanbevelen dat u elimineren of deze voedingsmiddelen beperken en vervang ze met meer verteerbare alternatieven. Maak geen wijzigingen dieet zonder eerst uw arts te hebben geraadpleegd.

Oorzaken en symptomen

Diabetes is een veelvoorkomende oorzaak van gastroparese, een toestand waarin uw buikspieren niet goed tijdens de vertering contract. Bij gezonde spijsvertering duwt je maag het voedsel dat je gegeten hebt in je dunne darm, die hun voeding inhoud absorbeert. In gastroparese, zenuw schade veroorzaakt door de chirurgie, interfereren de gevolgen van diabetes of een aandoening van het zenuwstelsel met de activiteit van de nervus vagus, die maag spiercontracties triggers. Misselijkheid, overgeven, brandend maagzuur en bloedsuiker schommelingen zijn symptomen van gastroparese. Moet u wellicht een ongemakkelijk gevoel van volheid of zwaarte in uw maag lang na het eten van bepaalde voedingsmiddelen.

Rauwe groenten en fruit

Rauwe groenten en fruit bevatten ruwvoer, een vorm van plantaardig materiaal dat je lichaam niet kan verteren. In de normale spijsvertering voert ruwvoer de essentiële functie van voedsel door je darmkanaal te duwen. Wanneer u hebben vertraagd legen, kan ruwvoer hangen in uw maag en formulier klontjes genaamd bezoars dat kunnen belemmeren uw spijsverteringskanaal en interfereren met de absorptie van voedingsstoffen, volgens de Mayo Clinic-website. Vruchten en groentesappen, gepureerde of ingeblikte groenten en fruit kunnen passeren je maag gemakkelijker, volgens Dr. Frank Jackson van de Jackson-Siegelbaum-gastro-enterologie-groep in Camp Hill, Pa.

Hele korrels voedingsmiddelen

Hele korrels brood, granen, bruine rijst en havermout bevatten grote hoeveelheden van plantaardige vezel die onverteerd in je maag zitten kan. Brood en granen gemaakt met geraffineerde meel, romige warme granen of saltine crackers zijn meer verteerbaar vervangers hebt u gastroparese.

High-Fat voedsel

Dieetvet verlengt spijsvertering, waardoor voedsel zelfs langer hangen in uw maag, de Mayo Clinic notities. Volle melk, room, ijs, boter, full-vet yoghurt en levensmiddelen die deze producten bevatten kunnen vertragen van de spijsvertering en verergeren de complicaties van gastroparese. Taarten, koekjes en andere vetrijke desserts kunnen ook vertragen voor spijsvertering. Verklein vet en vervangen door geheel-vette zuivel voedingsmiddelen afgeroomde of vetvrije melk, yoghurt en kwark. Als u voor het koken oliën of andere vetten gebruikt slechts kleine hoeveelheden, Dr. Jackson adviseert.

Hele rood vlees, gedroogde bonen en erwten

De spierweefsels in biefstuk, karbonades en andere hele deelstukken van rundvlees of varkensvlees kunnen moeilijk zijn voor uw maag te verwerken met gastroparese, Dr. Jackson merkt. Gedroogde bonen, erwten en linzen hoog in vezel en spijsverterings problemen kunnen veroorzaken. Kip, vis, mager hamburger, eieren of pindakaas bieden meer verteerbare eiwitten.

Ernstige gastroparese

Als ernstig vertraagde lediging wordt, kan uw zorgverzekeraar aanbevelen dat u een vetvrije vloeibare dieet tijdelijk te voorkomen van ondervoeding en voor het beheren van uw bloedsuikerspiegel niveaus volgen. Met een vloeibaar dieet, kan uw provider beperken u tot water, heldere sappen, Bouillon, elektrolyt vervanging drankjes of andere duidelijke vloeistoffen totdat je bent in staat tot meer vast voedsel.


gerelateerde artikelen