Kan vitamine D-deficiëntie veroorzaken pijn in de gewrichten?

January 22

Kan vitamine D-deficiëntie veroorzaken pijn in de gewrichten?

Pijn in de gewrichten, ook bekend als artritis of gewrichtspijn, mensen over de hele wereld beïnvloedt en kan worden veroorzaakt door veel verschillende verwondingen, ziekten en infecties. Alles van auto-immune ziekten zoals reumatoïde artritis infecties zoals influenza kan pijn veroorzaken in de gewrichten; echter u kunt ondervinden onverklaarbare pijn in de gewrichten die vaak wordt niet beïnvloed door reguliere pijnstillers beheer, en veel nieuwe studies naar vitamine D-deficiëntie als de dader wijzen. Lage niveaus van vitamine D in het bloed is bekend dat het bot en spierpijn en zwakte, met inbegrip van in de gewrichten veroorzaken.

Vitamine D-deficiëntie

Vitamine D-deficiëntie is veroorzaakt door een laag niveau van vitamine D in je lichaam. Vitamine D is een vetoplosbare voedingsstoffen die worden in sommige voedingsmiddelen, zoals verrijkte melk en zalm gevonden kan, maar genoeg vitamine D te ontvangen van uw dieet is bijna onmogelijk. Vitamine D kan worden gemaakt door uw lichaam natuurlijk wanneer uw huid wordt blootgesteld aan de ultraviolette B-stralen van de zon. Vitamine D in het bloed wordt gemeten als 25-hydroxyvitamin D en wordt uitgedrukt in nanogram per milliliter of ng / ml. normale niveaus zijn tussen 30 en 80 ng/ml. Uw bloed is tussen 20 en 30 ng/ml, wordt u beschouwd als vitamine D onvoldoende als op lager dan 20 ng/ml, wordt u beschouwd als vitamine D tekort.

Pijn in de gewrichten

Volgens de National Institutes of Health, gewrichtspijn kan invloed hebben op één of meerdere gewrichten tegelijk en kan worden veroorzaakt door een scala aan verwondingen of voorwaarden. Auto-immune ziekten zoals reumatoïde artritis veroorzaken gewrichtspijn en stijfheid, omdat de lichaamseigen immuunsysteem het gewrichtsvocht binnen de gewrichten aanvallen. Deze ziekte is niet te genezen en pijn in de gewrichten is een levenslange strijd. Bursitis, of ontsteking van de bursae die het einde van de botten, kussens kan ook een oorzaak voor pijn in de gewrichten. Infecties zoals influenza of griep, kunnen ook uw gewrichten te kwetsen en pijn veroorzaken.

Vitamine D-deficiëntie- en gewrichtspijn

Terwijl vitamine D heeft altijd is gekoppeld aan het bot van gezondheid, hebben vele recente studies vitamine D gekoppeld aan vele andere gebieden van het lichaam en het voorkomen van veel ziekten. Onderzoek, zoals een studie van de 2011 gepubliceerd in "Maturitas," heeft vitamine D-deficiëntie in verband met pijn in de gewrichten. Deze studie keek bij postmenopauzale vrouwen en vond dat lage vitamine D concentraties in het bloed met hogere scores van de pijn in de gewrichten verbonden waren. Een andere 2011 studie gepubliceerd in "Klinische Reumatologie" gekeken naar nieuwe patiënten Reumatologie klinieken binnenkomen en vond dat de totale, 70 procent van deze patiënten die lijden aan een soort van pijn in de gewrichten waren ook vitamine D tekort. Onderzoekers geloven dat de vitamine D-deficiëntie een risicofactor voor vele rheumatologic voorwaarden zou kunnen zijn.

Overwegingen

Vitamine D-deficiëntie is steeds een wijdverbreide gezondheids-zorg en velen geloven dat het is op een bepaalde manier verbonden met de toename van de patiënten gediagnosticeerd met fibromyalgie, reumatoïde artritis en multiple sclerose. Een rapport van 2009 in de "Archives of Internal Medicine" zei dat maar liefst 77 procent van de Amerikanen niet aan een adequaat niveau van vitamine D. hoeft Als u denkt dat u zou kunnen worden van vitamine D tekort, overleggen met uw arts en heb je vitamine D niveaus getest. Als de resultaten blijkt dat je tekort bent, zal uw arts beginnen een behandelplan met hoge dosis vitamine D supplementen; Zodra uw niveaus binnen optimaal bereik, zal hij u plaats op een onderhoudsdosis van vitamine D.


gerelateerde artikelen