Oefeningen voor een gevallen blaas

July 8

Oefeningen voor een gevallen blaas

Cystocele, ook wel aangeduid als een prolapsed of gedaald blaas, komt bij vrouwen als de ondersteunende weefsels, gelegen tussen de vaginale muur en blaas verliest kracht en elasticiteit, meldt MayoClinic.com. Zware werk, terugkerende constipatie en vaginale bevalling kunnen alle plaats onnodige spanning op de spieren die rondom de bekken organen en leiden tot een gevallen blaas. Bewegingen die versterking van de bekkenbodemspieren, bekend als Kegel oefeningen, kunnen helpen verlichten van de symptomen van een gevallen blaas.

Versterking van het bekken van de vloer

Om doeltreffend te zijn, moeten Kegel oefeningen worden uitgevoerd correct en regelmatig, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Kegel oefeningen betrekken verdragsluitende van uw bekkenbodemspieren zodat ze sterker.

Kegel oefeningen betrekken knijpen van de bekkenbodemspieren, net zoals u zou doen als je probeert om te stoppen met urineren. In het begin mogelijk kunnen houden een contractie gedurende vijf seconden of minder, en vermoeidheid kan instellen na het uitvoeren van zo weinig als drie of vier herhalingen, neemt nota van de University of Michigan Health System. Een dergelijk antwoord is over het algemeen een teken dat je de oefening juist wilt uitvoeren. Als Kegel bewegingen te gemakkelijk lijkt op het eerste, het kan betekenen dat je ze verkeerd doet.

Blijven bouwen aan sterkte

Als uw bekkenbodemspieren sterker, de samentrekking uit te breiden tot ongeveer 10 seconden, daarna ontspannen gedurende 10 seconden, beveelt aan de American Academy of Family Physicians. Werk je weg tot sets van 10 tot 20 contracties dagelijks. Kegel bewegingen kunnen vrijwel overal worden uitgevoerd op elk gewenst moment, merkt de AAFP. Het kan duren, zolang zes tot 12 weken dagelijks die Kegel oefeningen om op te merken een verbetering in blaascontrole, hoewel de resultaten sneller kunnen optreden.

Biofeedback opleiding

Biofeedback opleiding kunt ervoor zorgen dat u de juiste spieren tijdens Kegel oefeningen zijn knijpen. In feite, zegt MayoClinic.com vrouwen die zijn opgeleid door een therapeut biofeedback treedt het meeste succes met Kegel oefeningen. Biofeedback impliceert het gebruik van verschillende toezicht apparaten waarmee u kunt leren om de juiste spieren contract.


gerelateerde artikelen