Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Sago?

August 12

Sago is een zetmeel afkomstig uit het midden van sago palm stengels. Sago heeft overeenkomsten met tapioca, met inbegrip van haar uiterlijk, smaak en gevoel. Sago is echter niet tapioca, die afkomstig is van een andere plant. U kunt, echter vervangen door tapioca voor sago in veel recepten.

De rollen van Sago

Sago is een gemeenschappelijk ingrediënt in Indiase recepten gebruikt. In PAP vorm, kan sago functioneren als een gezond alternatief voor koolzuurhoudende dranken, verstrekken energie zonder kunstmatige chemische stoffen en zoetstoffen. Sago wordt gebruikt om de parels die aan de onderkant van de bubble thee zitten, een populaire Aziatische drank. U kunt ook sago bij de bereiding van desserts en sommige broden. U kunt bovendien sago voor de rijstteelt is voor een laag calorie, lichte maaltijd optie toevoegen.

Sago en het lichaam

In India, sago is ook bekend als sabudana en heeft een lange geschiedenis in de traditionele Indische geneeskunde. Volgens "The New Oxford boek van Voedselplanten," traditionele Indiase geneeskunde gebruikt sago in combinatie met rijst afkoelen van het lichaam. Daarom, sago kan functioneren als een kruidenmiddel om aandoeningen als gevolg van te veel warmte, zoals de productie van overtollige gal te behandelen. Sago wordt ook gebruikt in de traditionele geneeskunde buiten het Indiase subcontinent in Sri Lanka, Nieuw-Guinea en andere landen in Azië/Pacific.

Gezondheid feiten

Sago biedt niet een aanzienlijke hoeveelheid vitaminen of mineralen. Als een zetmeel komen de gezondheidsvoordelen van sago voornamelijk uit koolhydraten. Dit gehalte aan koolhydraten kunt sago te functioneren als een hoofdvoedsel in verschillende regio's van de wereld. Sago is ook laag in vet en heeft geen eiwit. Aangezien de voedingsinhoud van sago is vrij laag, mensen vaak sago mengen met andere ingrediënten die essentiële vitaminen en voedingsstoffen, zoals melk of groenten en fruit bieden.

Voorbereiding van Sago

Recepten vragen meestal voor u om te genieten van sago in water voor langere tijd. Na het inweken van de sago, vindt u het zetmeel minder plakkerig en gemakkelijker te hanteren dan tapioca. Ook kunt u de vorm van poeder van sago als verdikkingsmiddel voor voedingsmiddelen zoals jus of sauzen. Bovendien kunt u de vorm van poeder van sago als invaller meel. In feite, vragen recepten voor vele soorten van Indiase en Nepalese platte broden specifiek poedervorm sago.


gerelateerde artikelen