Wat zijn de behandelingen voor zware menstruele bloeden?

November 22

Zware menstruatie bloeden, kan genoemd menorragie, worden veroorzaakt door een hormonale onbalans, uteriene vleesbomen of poliepen. De Mayo Clinic stelt dat een vrouw met zware menstruatie bloeden 81 mL tijdens haar periode verliest; ter vergelijking: een normale menstruatie is 30 tot en met 44 mL bloed. Medicatie is de gebruikelijke behandeling voor zware menstruele bloeden, hoewel sommige vrouwen chirurgie kunnen vereisen.

Hormonale anticonceptie

Het Merck Manual Home Edition staat dat geboortebeperking van de combinatie, die zowel oestrogeen als progestageen heeft de eerste keuze voor zware menstruele bloeden. De hormonen dun het baarmoederslijmvlies, vermindering van de hoeveelheid bloed uitgebracht tijdens de menstruatie. De Mayo Clinic wordt toegevoegd dat mondelinge progesteron, die wordt genomen gedurende ten minste 10 dagen per maand, een andere optie is. Een andere optie is een hormonale intrauterine device (IUD), waarbij progestageen rechtstreeks in de baarmoeder.

Andere medicijnen

De Mayo Clinic merkt op dat andere medicatie opties voor zware menstruele bloeden als de vrouw andere bijbehorende voorwaarden heeft worden gebruikt. Bijvoorbeeld, als ze ook bloedarmoede, een conditie die gekarakteriseerd wordt door niet genoeg gezonde rode bloedcellen, kan ze ijzersupplementen duren. Als de vrouw ook pijnlijke krampen heeft, genaamd dysmenorroe, kan ze niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's), zoals ibuprofen nemen.

Poliklinische ingrepen

Voor vrouwen die niet op de medicatie reageren, kan de operatie worden uitgevoerd. Bepaalde procedures, zoals dilatatie en curettage en verwijdering van het baarmoederslijmvlies, zijn poliklinische procedures, volgens de Mayo Clinic. Dilatatie en curettage betrekken de vrouw baarmoederhals leerstoornissen en schrapen af sommige baarmoederslijmvlies weefsel te verminderen van de doorbloeding tijdens de menstruatie. Verwijdering van het baarmoederslijmvlies leidt tot de vernietiging van het endometrium, wat resulteert in weinig of geen menstruatie. Verwijdering van het baarmoederslijmvlies reduceert de vrouw kans om zwanger in de toekomst.

Hysterectomie

Als geen andere behandeling werkt, kan een hysterectomie worden uitgevoerd, die is een procedure die hospitalisatie vereist. De Mayo Clinic stelt dat een hysterectomie houdt operatief verwijderen van de baarmoeder en de baarmoederhals van de vrouw. Niet alleen doet deze procedure stop menstruatie, het veroorzaakt ook de vrouw tot steriele.


gerelateerde artikelen