Hoe te verwijderen van bultjes op tong

February 21

Hoe te verwijderen van bultjes op tong

Een laag van kleine hobbels bekend als mannetjesvissen dekking van het oppervlak van de tong. Volgens de National Institutes of Health MedlinePlus dienst voorzien de papillen in een huis de smaakpapillen, die zich tussen de papillen bevinden. Talrijke voorwaarden kunnen er wijzigingen optreden in de tong de verschijning, met inbegrip van herpes en mondeling korstmos planus; echter, als u merkt dat grote, pijnlijke bultjes op je tong, je kan hebben ontwikkeld mond zweren, ook bekend als kanker zweren.

Stap 1

Praktijk effectief mondhygiëne elke dag. Volgens Mehmet C. Oz, MD, en Michael F. Roizen, MD, op de website van de werkelijke leeftijd, is poetsen je tong met je tandenborstel een belangrijk en eenvoudige manier kunt u de ernst van de symptomen van kanker sore verminderen.

Stap 2

Voorzichtig schrapen de tong met behulp van een tong schraper. Volgens Oz en Roizen, dit helpt bij het verwijderen van voedseldeeltjes uit de rond de Aften en de tong schoon te houden.

Stap 3

Kalmeren de kanker pijnlijke of zweertjes met actuele antihistaminicum zalf. U kunt de zalf wrijf rechtstreeks op de zere, zij het zachtjes, volgens de MedlinePlus.

Stap 4

Vermijd het eten van kruidig voedsel totdat de zere kanker genezen heeft. Ook moet u de temperatuur van voedsel en drank in je mond gaan kijken. Hete thee of koffie, bijvoorbeeld, kan leiden tot de pijn te intensiveren.

Stap 5

Bel uw arts of gezondheidszorg provider als drie weken tot een maand geen verbetering aan uw zere kanker hebben doorgegeven. Ook, als u vindt dat u terugkerende aften, zie uw arts of gezondheidszorg beoefenaar meteen.

Waarschuwingen

  • Als andere symptomen zoals koorts, koude rillingen, spierpijn, vermoeidheid, warmte in de tong of een ontsteking van de verspreiding binnen de mond begeleiden de hobbels op je tong, je kan hebben ontwikkeld cellulitis (sinaasappelhuid). Dit verwijst naar een gemeenschappelijke huidinfectie veroorzaakt door bacteriën die leven op de huid, met name staphylococcus en streptococcus. Raadpleeg uw arts onmiddellijk indien aanwezig of al deze symptomen van toepassing.

Tips

  • Een handige huisremedie voor aften, volgens de alternatieve geneeskunde informatie website Home Remedies, is om te gorgelen met zout water. U kunt ook een mondspoeling thuis voorbereiden met behulp van drie delen water om elk een deel van waterstofperoxide.

Wat die u nodig hebt

  • Tandenborstel
  • Tong schraper

gerelateerde artikelen