Welke oorzaken erectiele disfunctie bij jonge mannen?

January 30

Welke oorzaken erectiele disfunctie bij jonge mannen?

Over erectiestoornissen

Erectiestoornissen, vaak aangeduid als ED, wordt gekenmerkt door een persistente en terugkerende onvermogen te bereiken of te handhaven een erectie voldoende voor geslachtsgemeenschap. Psychologische, lichamelijke en levensstijl kwesties kunnen allemaal leiden tot ED, mogelijk trauma aan zenuwen en bloedvaten. De incidentie van erectiestoornissen toeneemt met de leeftijd, maar het ook kunnen worden ervaren door de jonge mensen.

Oorzaken van de levensstijl

Jonge mannen die gebruik of misbruik van recreatieve drugs en alcohol zijn meer kans op erectiestoornissen. Misbruik van de substantie kan beschadigen bloedvaten, met inbegrip van degenen die zich voeden van de penis, en kan ook temperen sensatie, waardoor het moeilijk is om te worden gewekt.

Roken is een risicofactor voor ED, volgens het verslag 2014 van de chirurg-generaal van de Verenigde Staten. Overgewicht kan ook bijdragen tot erectiestoornissen. Een Italiaanse studie van 2004 vond dat een derde van hun 110 zwaarlijvige studie onderwerpen elimineren van hun problemen van erectiele storing konden door het verliezen van vijftien procent van hun gewicht door dieet en lichaamsbeweging.

Psychologische oorzaken

Voor veel jonge mannen speelt faalangst een grote rol in erectiele disfunctie. Andere factoren zijn geld en werken van problemen, evenals relatie problemen en zelfs vraagstukken over seksuele geaardheid. Niet gediagnosticeerd depressie en posttraumatische stress-stoornis kunnen veroorzaken Potentieproblemen--vooral als de PTSS is gerelateerd aan een seksuele ervaringen uit het verleden.

Fysieke oorzaken

Ongeacht de leeftijd, als een man zwaarlijvig en sedentaire, met slechte voedingsgewoonten veranderd is, is hij groter risico van de ontwikkeling van ziekten die tot erectiestoornissen leiden kunnen. Deze omvatten de hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en type 2 diabetes. Sommige vormen van aangeboren hartziekte kunnen blijven verborgen en alleen problemen veroorzaken in de volwassenheid. Mannen van alle leeftijden merken een duidelijke verandering in seksuele functie moeten contact opnemen met hun artsen de mogelijkheid van een meer ernstige aandoening uit te sluiten.

Sommige medicijnen voorgeschreven voor andere aandoeningen gezondheid hebben bijwerkingen die invloed kan hebben op de seksuele functie. Neem contact op met uw arts of apotheker als u ED ontwikkelt na het starten van een nieuw geneesmiddel.

Trauma oorzaken

Schade aan de zenuwen en bloedvaten in de buurt van de penis kan leiden tot erectiestoornissen. Volgens de nationale instituten van de Diabetes en de spijsverterings en nierziekten, kunnen operaties voor kanker van de prostaat en blaas verwonden penile zenuwen en bloedvaten, hoewel het niet altijd gebeuren. Ruggenmerg letsels, kunnen dit gevolgen hebben voor de mogelijkheid om te bereiken en te handhaven een erectie, zoals verwondingen aan de penis, de prostaat, de blaas en het bekken kunnen.


gerelateerde artikelen