Kniepijn & stijfheid na de uitoefening van

February 23

Kniepijn & stijfheid na de uitoefening van

Kniepijn en stijfheid kunnen invloed hebben op bijna elke activiteit die u zou kunnen genieten, van het runnen van een marathon naar een weekend tuin lopen. Zowel jonge atleten als doorgewinterde loopband professionals kunnen symptomen. De juiste behandeling vaak, is afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Bepalen waar de pijn begint en wanneer uw knieën pijn uw arts voorschrijven van de beste therapie voor u zou kunnen helpen.

Knie anatomie

Het kniegewricht gaat de lagere bovenbeensbot, of dijbeen, de bovenkant van het scheenbeen of tibia, en de ongeveer driehoekige vorm patella, of knieschijf, die dia's in een groef in het dijbeen. Uw dij spieren zorgen voor stevigheid voor je knieën. Ligamenten en pezen houden de botten op zijn plaats. Kraakbeen bevat de andere innerlijke oppervlakken op te vangen tussen de botten en de lijnen van een soepel membraan. Deze voering, de synoviale membraan, scheidt vloeistof die de structuren in de dia van uw knieën gemakkelijk over elkaar tijdens beweging helpt. Oefening kan pijn en stijfheid veroorzaken wanneer deze structuren niet normaal als gevolg van letsel, ziekte, overmatig gebruik of het verouderingsproces functioneren.

Oorzaken

Beschadigde pezen of gewrichtsbanden, artritis en infectie kunnen alle oorzaak pijn en stijfheid in je knieën na het sporten. Echter, de experts van de Universiteit van Maryland Medical Center-notitie die de locatie van de pijn kan helpen identificeren de oorzaak. Bijvoorbeeld, veroorzaken bursitis en artritis vaak pijn in het voorste gedeelte van de knie. Wanneer uw klachten aan de zijkanten van uw knie zijn, kan uw arts vermoed gewonde ligamenten. Deze letsels ontstaan vaak tijdens sporten die u vereisen om te draaien snel, zoals tennis of basketbal. Als uw knie ongemak en stijfheid lijken te verergeren geleidelijk als je leeftijd en je hele knie een paar uur na het sporten waarin dit probleem optreedt lijkt, kan artrose de boosdoener zijn.

Behandeling

Artsen schrijven vaak een combinatie van therapieën voor de behandeling van kniepijn en stijfheid. Als uw arts vermoedt overmatig gebruik, kan hij raden dat u overschakelt van het lopen te fietsen of zwemmen. Ligamenteuze verwondingen vereisen vaak complete rust voor een tijd en vervolgens een langzaam terugkeren naar activiteit. Als de schade ernstig is, echter, moet u mogelijk uiteindelijk chirurgie. Speciaal ontworpen beugels of omslagen in het algemeen verbeteren knie afstemming, die pijn kan verminderen. Versterking en stretching oefeningen voor uw dijen, beveiligen beenstrekkers en hamstrings uw knie gewrichten. Als u lijdt aan overgewicht en heb artritis in je knieën, kunnen de experts van de Stichting van de artritis verlies van het gewicht van de opmerking u vermijden vervanging kniechirurgie helpen.

Overwegingen

Gezondheidswerkers op Kids gezondheid van Nemours opmerking dat een puber van onevenwichtigheid van spierkracht in vergelijking met flexibiliteit het risico van knieblessure of ontsteking van overmatig gebruik verhogen kan. Zij raden combineren algehele versterking, stretching en conditioneren van programma's met de sport te helpen voorkomen van blessures. Sporten waarvoor een heleboel springen of frequent draaien, zoals volleybal of basketbal, wellicht extra opleiding ter bescherming van je knieën. Bijvoorbeeld, vindt aanvoer met uw knieën gebogen, of met behulp van uw heupgewrichten hurken waarna lateraal druk uit de ligamenten in je knieën.

Waarschuwing

Kleine kniepijn en stijfheid reageren vaak goed op home behandelingen waarin rust, aanpassing aan uw oefeningsroutines of over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen. Echter, de professionals in Mayo Clinic Stel dat u zien een arts zo spoedig mogelijk als u ontwikkelen ernstige kniepijn die voorkomt dat u rekening houdend met gewicht, een voor de hand liggende misvorming te in uw knie bekijken of belangrijke zwelling merken. Verergeren pijn, koorts, warmte en roodheid op het kniegewricht ook onmiddellijke medische aandacht vereisen, aangezien deze symptomen op besmetting wijzen kunnen.


gerelateerde artikelen