Risico op irritatie van de huid in hoge chloor-zwembaden

November 14

Risico op irritatie van de huid in hoge chloor-zwembaden

Zwembaden bieden recreatie en lichaamsbeweging voor veel verschillende soorten mensen. Helaas, sommige zwemmers lijden allergische reacties van de chemische desinfectie proces nodig wateren om veilig te houden voor zwemmers. Ondanks de nadelen die inherent zijn aan chloor gebaseerde desinfectie is het effectief in het voorkomen van ziekten veroorzaakt door E. coli en andere bacteriën, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Problemen ontstaan bij slecht onderhoud tot teveel chloor en onevenwichtige zwembad wateren leidt.

Niveaus en aanpassingen

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, meest lokale gezondheid afdelingen mandaat dat chloor niveaus in zwembaden vallen tussen 1 en 3 ppm. Menselijke fouten resulteert soms in overmatige chlorering, en zwemmen in zwembad wateren met teveel chloor leidt tot gezondheidsproblemen voor zwembad patroons, met inbegrip van de ogen, longen en huid irritatie.

Superchlorination

Wanneer grote aantallen zwemmers en bijbehorende grote hoeveelheden contaminanten overbelasting bestaande chlorering wordt in zwembad managers superchlorination gebruiken voor het zwembad "schokken" terug in de controle op de hygiëne. Superchlorination gaat om grote hoeveelheden chloor tegelijk toe te voegen aan een zwembad. Omdat de hoeveelheid chloor zo hoog is, kunnen geen zwemmers het zwembad invoeren totdat de chloor vermindert door middel van verdamping en chemische interacties terug te keren naar veilige en aanvaardbare niveaus. Zwemmers die voer superchlorinated zwembaden riskeren ernstige long irritatie en rode en geïrriteerde huid.

Saldo

De pH-balans van het zwembad water is net zo waarschijnlijk een boosdoener als ontsmetting door producten met betrekking tot irritatie van de huid in zwemmers. Teveel van bepaalde chloor stoffen maken het water te zuur of te alkalisch voor menselijke comfort. Water dat buiten de 7,2 tot 7,8 valt aanbevolen pH schaal kan ontvlammen en irriteert de huid, volgens de CDC. Balanceren van de chemische stoffen in het water voorkomt dermatitis of andere allergische reacties.

Typen

Sommige mensen hebben meer gevoeligheid voor desinfectie chloor dan anderen. Zelfs op normale chloor niveaus ervaren zij dermatitis van de blootstelling. De Mayo Clinic beschrijft dermatitis of huid gevoeligheid als rode, jeukende en droge gebieden over het lichaam. Hoge niveaus van chloor produceert een scala van symptomen van ontstoken huid blaren huid van direct contact met geconcentreerd chloor, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Sommige dermatitis-type irritaties vloeien voort uit slechte zwembad onderhoud, waaronder het toevoegen van te veel chloor.

Overwegingen

Sommige mensen kan niet de bijwerkingen van de chemische behandeling staan. Zwembad Buiten is beter omdat ventilatie buiten superieur aan overdekte zwembaden is. Zwemmers zou kunnen veronderstellen dat hun huidproblemen leiden te veel chloor in het water van het zwembad, tot wanneer in feite droge, jeukende huid- en oogirritatie kunnen het gevolg van te weinig ontsmetten chloor zijn. Volgens Mary Pohlman, M.D. en lid van het Comité van de sportgeneeskunde USMS, wanneer de bijproducten van de ontsmetting proces in een zwembad opbouwen, produceren chloramine de slechte geur en irritatie van de huid en longen soms te wijten aan te veel chloor.


gerelateerde artikelen