Wat zijn de oorzaken van brandend maagzuur tijdens het hardlopen?

February 27

Wat zijn de oorzaken van brandend maagzuur tijdens het hardlopen?

Overzicht

De symptomen van brandend maagzuur optreden wanneer het slijmvlies van de slokdarm is geïrriteerd door maagzuren die back-up van erin. Een band van spieren onderaan de slokdarm heet de onderste oesofageale sluitspier, of de LES. De LES opent als u wilt toestaan dat voedsel in de maag, en dan sluit. Als deze spier zwak wordt, kunnen maagzuren ontsnappen. Hierdoor kan een branderig gevoel in de borst of keel, problemen met slikken, een chronische keelpijn, slechte adem en vele andere symptomen. Verschillende triggers verrekening van maagzuur symptomen; hardlopen kan bestaan uit een van hen. Veranderingen in levensstijl kunnen helpen de symptomen onder controle.

Ook krachtig een niveau

Het lichaam uit te oefenen tijdens intense niveaus van oefening kan beïnvloeden het vermogen van de onderste oesofageale sluitspier om goed sluiten. Activiteiten zoals gewichtheffen en fietsen kunnen veroorzaken zure terugvloeiing; echter, meer intense oefening zoals lijkt de ergste dader, volgens een artikel van juni 1989 in the "Journal of the American Medical Association."

Zuurbranden tijdens het hardlopen kan optreden in gezonde individuen die doen niet de ervaring van brandend maagzuur op enig ander tijdstip. Als dit probleem optreedt, moet u zal verminderen de intensiteit van de oefening tot een niveau van symptoom-vrij. Het kan ook helpen om te leren om te ontspannen van de buikspieren aan te spannen terwijl het lopen te verminderen de druk op de LES.

Voedsel

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen leiden tot brandend maagzuur niet uit wanneer het zich voordoet. Echter als brandend maagzuur treedt alleen op tijdens het hardlopen, kan moet voorzichtig zijn met het type van voedsel voor ongeveer een uur voordat u verbruikt.

Gemeenschappelijke voedsel waardoor maagzuur omvat gebakken of vette voedingsmiddelen, chocolade, pepermunt, citrus vruchten en dranken, azijn en tomaat producten, volgens de American Gastoenterologische Association. Het kan ook nodig om te voorkomen dat cafeïne zijn. Grote maaltijden kunnen een bijkomend probleem, worden als een volle maag kan maagzuur symptomen erger maken. Aangezien elk geval anders is, een periode van trial and error mogelijk moet vinden persoonlijke trigger voedsel.

Strakke kleding

Het dragen van strakke kleding tijdens het hardlopen, kan dit ook leiden tot brandend maagzuur symptomen. Kleding die ook knus rond de taille plaats zijn druk op de buikspieren aan te spannen en het vermogen van de LES om goed sluiten kunnen belemmeren.


gerelateerde artikelen