Wat zijn de oorzaken van jeukende hoofdhuid bij vrouwen?

July 26

Wat zijn de oorzaken van jeukende hoofdhuid bij vrouwen?

Terwijl de meeste vrouwen zich bewust zijn van wat leiden haar tot kan tot droge, weten slap, vette of broos, paar wat uw hoofdhuid--een belangrijke factor in de algehele gezondheid van je haar--kan worden jeukende. Een jeukende hoofdhuid kan het resultaat van iets eenvoudigs als uw haar wassen gewoonten of indicatieve van een onderliggende huid probleem dat medische aandacht vereist om te behandelen. Wat zijn uw problemen met de hoofdhuid jeuk, zeker om te praten met uw arts als u probeert en niet het probleem thuis onder controle.

Droge hoofdhuid huid

Een van de meest voorkomende oorzaken van een jeukende hoofdhuid vrouwenhandel is gewoon uitgedroogd hoofdhuid huid. Uw hoofdhuid kan worden droog vanwege regelmatige blootstelling aan zeer koud of zeer warm weer, met behulp van haar droger ook vaak en zelfs douchen of Baden in zeer heet water of besteden veel tijd in de sauna. Droge hoofdhuid huid kunnen met name een probleem in de winter wanneer uw huid wordt blootgesteld aan koude, winderige weer buiten en droog binnen Verwarming in gebouwen voor dagen en weken achtereen.

Haren wassen

Zowel het wassen van je haar te weinig en te vaak kan uw hoofdhuid te worden jeukende. Als je niet je haar vaak genoeg, dode huidcellen wassen, oliën en potentieel huid-irriterend stoffen kunnen zich ophopen op de hoofdhuid. Aan de andere kant, kan wassen van je haar te vaak--vooral met agressieve shampoo of zeep--de huid op je hoofd naar uitdrogen en ook worden jeukende. Bovendien, als je teveel shampoo gebruiken tijdens het wassen van je haar, een residu kan worden overgelaten achter die ook als een irriterend voor huid fungeren kan.

Roos

Roos, ook bekend als Pityriasis simplex capillitii, is een huidaandoening waarbij de hoofdhuid produceert en werpt uit grote hoeveelheden van dode huidcellen, waardoor de hoofdhuid jeukt. Roos kan worden veroorzaakt door een breed scala aan factoren--blootstelling aan extreme temperaturen, milde huidinfecties en overactive sebaceous cellen in de hoofdhuid produceren te veel sebum, het olieachtige stof, die voorkomt dat het haar en hoofdhuid uitdroogt.

Dermatitis

Dermatitis verwijst naar een aandoening waardoor uw huid, rode en jeukende en ontstoken. Er zijn twee soorten dermatitis die kan invloed hebben op je hoofdhuid, waardoor het jeukende: contact dermatitis en seborrheic dermatitis. Contact dermatitis ontwikkelt wanneer de hoofdhuid huid op een stof die het in contact komen met--bijvoorbeeld reageert heeft een haarkleurmiddelen, shampoo, zeep, haarlak of enig ander product van de haren. U mogelijk allergisch voor een stof die het product bevat, of u kon worden gereageerd op de hoge hoeveelheid alcohol van de niet-actieve ingrediënten van veel haarverzorging items is opgebouwd. Hoge concentraties van alcohol op de huid kunnen leiden tot het uitdrogen snel en geïrriteerde en jeukende geworden. Seborrheic dermatitis is een huidaandoening gekenmerkt door de overproductie van huidcellen op de hoofdhuid, gezicht, voorhoofd, borst, nek en vaak buik en buitensporige roos. Seborrheic dermatitis kan ontwikkelen als gevolg van immuun aandoeningen, schimmelinfecties en als reactie op de omgevingsfactoren. Dr. Anupam Biswas, schrijven voor de website gezondheid grot, meldt dat genetica kan ook een rol spelen.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidziekte die dikke, jeukende vlekken van rode of zilverkleurige schilferige huid te ontwikkelen op verschillende delen van de hoofdhuid, evenals op de ellebogen, knieën en onderrug kan veroorzaken. Het kan worden veroorzaakt door de abnormaal hoge productie van huidcellen of, zoals MayoClinic.com verslagen, door een immuunsysteem dysfunctie veroorzaakt door milieu- of erfelijke factoren.

Infectie

Zowel schimmel en bacteriële infecties kunnen leiden tot een jeukende, rode hoofdhuid. Tinea capitis is een infectie van de dermophyte van de schimmel infecteert, verhit haar schachten en zorgt ervoor dat de productie van dode, schilferige huidcellen die lijkt op roos, terwijl lichen planus een ander hoofdhuid-op het gebied van schimmelinfectie is. Folliculitis, meestal veroorzaakt door de bacteriën staphylococcus aureus, is een ander type van infectie die leiden jeuk en ongemak tot kan.

Andere oorzaken

Een aantal andere, meer ongewone factoren kan ook je hoofdhuid te worden jeukende zoals een hoofd Luis infectie, ook bekend als pediculosis capitis, teveel stress in je dagelijkse leven, een zonnebrand die schade veroorzaakt op de hoofdhuid en resulteert in de opbouw van jeukende, dode cellen of de ontwikkeling van acne op de hoofdhuid veroorzaken.


gerelateerde artikelen