Hoe werkt roken beïnvloeden Sport prestaties?

July 20

Hoe werkt roken beïnvloeden Sport prestaties?

Sigaretten hebben aangetoond dat ernstig verhogen het risico op ernstige gezondheidsproblemen in regelmatige rokers en degenen die zijn blootgesteld aan grote hoeveelheden tweedehands rook. Sommige van deze gezondheidsrisico's omvatten kanker, emfyseem en bronchitis. Om deze reden is het niet verwonderlijk dat roken kan ook negatieve effecten hebben op atletische prestaties.

Gebrek aan zuurstof van het bloed

Wanneer u de oefening, verhoogt je hartslag om te voldoen aan de eisen van bloed zuurstof van je spieren. In het algemeen, hoe sneller uw hartslag, de meer zuurstof je spieren nodig. Sigaretten bevatten koolmonoxide, dat aan het hemoglobine in uw bloed beter naar voren dan zelfs zuurstof, wat betekent bindt dat je spieren niet in staat om de zuurstof die zij nodig tijdens het sporten hebben. Dit maakt je hart nog harder werken.

Vernauwde bloedvaten

Naast het verminderen van uw lichaam zuurstofopname, vernauwt roken ook uw bloedvaten. Dit voorval maakt pompen bloed door uw lichaam een langzamer en moeilijker proces tijdens het sporten. Ook zet extra druk op je hart elke keer het pompen, omdat het moet harder werken om het verstrekken van uw lichaam met het bloed zuurstof nodig om te functioneren.

Toegenomen rust hartslag

Uw hartslag in rust is ook gestegen van roken. Uw hartslag in rust is hoeveel beats per minuut uw hart produceert als niet actief. Dit nummer is sterk toegenomen in rokers vanwege het extra werk dat je hart moet doorstaan om te voldoen aan alle fysiologische eisen van uw lichaam. Dit betekent ook dat bij de uitoefening, uw hartslag mogelijk tot gevaarlijke niveaus stijgen kunnen om te voldoen aan de fysieke eisen, die u bent het opvragen van het.

Luchtwegen-weerstand

Luchtwegen-weerstand verwijst naar het tarief op waarbij de lucht binnenkomt en verlaat je longen. Volgens de niet-rokers verkeer van Australië, kunt één inhalatie van een sigaret verhogen deze weerstand met maximaal drie keer. Andere factoren, zoals tar opbouw, ontstoken slijmvliezen en verminderde lucht capaciteit ook weerstand van de luchtwegen, waardoor het steeds moeilijker voor de productie van de zuurstof die uw lichaam nodig heeft bij het afspelen van sport zal toenemen.


gerelateerde artikelen