Wat zijn de oorzaken van hoge Cholesterol en de lever enzymen?

April 10

Wat zijn de oorzaken van hoge Cholesterol en de lever enzymen?

Uw lever, een van de grootste organen in uw lichaam, opslag van energie en voedingsstoffen, maakt van eiwitten en enzymen, breekt en verwijdert schadelijke stoffen en cholesterol produceert. Artsen volgen leverfunctie door het vaststellen van de hoogte van drie belangrijke leverenzymen: gamma--glutamyltransferase, of GGT, aspartaataminotransferase, of AST, en alanineaminotransferase of ALT. Verschillende medische aandoeningen die leiden hoge cholesterol tot kunnen kunnen ook leiden tot hoge leverenzymen.

Hypothyreoïdie

De schildklier ligt in je nek twee belangrijkste schildklierhormonen produceert: trijodothyronine, T3, en thyroxine en/of T4, die de functie van de meeste van uw weefsels en organen te regelen. Deze schildklier hormonen stimuleren de productie van plantensterolen regelgevende element-bindend-proteïne in de lever. Dit eiwit wordt geactiveerd receptoren op de cellen van de lever die binden aan cholesterol en deze gebruiken voor de productie van galzuren gevonden. Hypothyreoïdie is een medische aandoening waarbij uw schildklier niet genoeg schildklierhormonen oplevert. Een laag niveau van schildklierhormoon veroorzaakt een vermindering in plantensterolen regelgevende element-bindend-proteïne en remt de binding van cholesterol. Hierdoor meer cholesterol in het bloed, veroorzaakt door hoge cholesterolniveaus te blijven. Hypothyreoïdie veroorzaakt ook een toename in de leverenzymen.

Obesitas

De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat met ingang van 2010 ruim 65 procent van de volwassen vrouwtjes en meer dan 80 procent van de volwassen mannetjes in de Verenigde Staten ofwel overgewicht of obesitas zijn. Obesitas, gedefinieerd als bovenmatig lichaamsvet met een index van de lichaamsmassa 30 of hoger, is een epidemie die aan hart-en vaatziekten, beroerte, diabetes en kanker bijdraagt. Extra lichaamsvet verhoogt uw cholesterolniveau. MayoClinic.com merkt op dat zelfs 5 tot 10 kg te verliezen uw cholesterolgehalte kunnen verminderen. Bovenmatig lichaamsvet ook beïnvloedt uw leverfunctie en oorzaken van de leverenzymen te verhogen.

Alcohol

Het drinken van alcohol met mate kan helpen beschermen tegen hart-en vaatziekten door toenemende HDL, of "goed," cholesterolniveaus. Overmatig alcoholgebruik, gedefinieerd als meer dan één drankje per dag voor vrouwen en meer dan twee glazen per dag voor mannen, kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen aandoeningen zoals hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten. Bij het maken van veranderingen in levensstijl te verminderen uw cholesterol, artsen raden uw alcoholgebruik te verminderen. Bovendien, omdat uw lichaam weergaven alcohol als een giftige stof, uw lever breken moet, waardoor de lever kwetsbaar voor schadelijke effecten. Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot alcoholische leverontsteking, die artsen kunnen de diagnose met het vaststellen van de AST en GGT wordt verbeterd.

Voorschriftmedicijnen

Vele voorschriftmedicijnen beïnvloeden leverfunctie, omdat de lever met de medicatie breken moet. Soms behandeling van een aandoening, zoals een hoog cholesterolgehalte, kan het maken van de leverenzymen verhogen zelfs meer. Als u niet kunt uw cholesterol verlaagt niveaus genoeg door veranderingen in levensstijl alleen dat uw arts kan voorschrijven een statine medicatie. Statine medicijnen remmen de activiteit van het enzym 3-hydroxy-3-methylglutaryl co-enzym A reductase, of HMG-CoA-reductase, dat vertraagt de productie van cholesterol. Statin medicijnen kan leiden tot ernstige bijwerkingen zoals leverschade en rhabdomyolosis--de afbraak van spierweefsel--zodat uw arts zal nauwlettend toezien op uw lever enzymen om ervoor te zorgen dat ze doen geen aanleiding te hoog.


gerelateerde artikelen