Zwarte bessen allergieën

April 23

Zwarte bessen allergieën

Gemaakt van de kreken van zwarte zaden olie is rijk aan gamma-linoleenzuur of GLA, welke sommige onderzoek suggereert kan vergroting van het menselijke immuunsysteem en ziekte te bestrijden vermogen. Zwarte bes seed olie en bladeren worden aanbevolen voor een verscheidenheid van andere kruiden gebruik. Nog sommige mensen kunnen worden gevoelig voor zwarte bessen zonder het te weten, vooral als ze een gevoeligheid van het voedsel of drug voor salicylaten hebben. Bijhouden van een dagboek voedsel is de eerste stap bij het onderzoeken van de kreken van zwarte reacties, om te zien of ze deel van een groter probleem uitmaken.

Salicylaat gevoeligheid

Zwarte bes is één onder veel fruit, groenten en commerciële voedsel en medicijnen die leiden salicylaat gevoeligheden tot kunnen. Salicylaat is een natuurlijke plantaardige ingrediënt die chemisch verwant zijn aan aspirine. Mensen met salicylaat gevoeligheden kan reageren op aspirine en soortgelijke producten, uit andere pijnstillers, hoest mengsels en antacida aan koude en griep medicijnen en acne lotions. Sommige mensen zijn vooral gevoelig voor levensmiddelen met een hoog in salicylaten-- of gewoon een paar bijzondere voedsel-- en anderen reageren op iets met hen.

Symptomen

Kinderen en volwassenen met een lage gevoeligheid voor zwarte bessen kunnen netelroos of andere huiduitslag en zwelling optreden. Zwarte bessen kan leiden tot astma, eczeem en zelfs buikpijn. Loopneus, conjunctivitis en neuspoliepen zijn andere mogelijke symptomen--meest waarvan zal beginnen te verdwijnen zodra blootstelling eindigt. Meer extreme reacties zijn mogelijk.

Hoge salicylaat voedingsmiddelen

Naast de zwarte bessen, een verscheidenheid van andere bessen zijn hoog in salicylaten, met inbegrip van blackberry, bosbes, boysenberry, kersen, cranberry, Bes, Loganbes, framboos, aalbes, aardbei en youngberry. Andere trigger vruchten bevatten abrikozen, kersen, datums, druiven en rozijnen, guave, ananas en pruimen en pruimen, naast tangelos, sinaasappelen en mandarijnen. Tomaten en voedingsmiddelen op basis van tomaat, paprika, olijven en radijs mogelijk problemen voor mensen die gevoelig zijn voor zwarte bessen, samen met amandelen, waterkastanjes en alle jam, gelei en marmelade met uitzondering van peren.

Eliminatie

Helaas voor iedereen voor algemene salicylaat gevoeligheid of allergie lijden, zijn ze in talloze andere producten, kauwgum, pepermunt en vruchten-smaak snoep kerrie, dille en tijm en vis plakken. Als uw klachten mild zijn-- en houd in gedachten dat ze kunnen worden veroorzaakt door iets anders--, kunt u beginnen met het houden van een levensmiddel dagboek bijhouden wat je eet en eventuele reacties onder begeleiding van uw arts. Uiteindelijk, een patroon naar voren kan komen. Door het elimineren van de kreken van zwarte en andere lastige levensmiddelen of producten, ontdekken kunt u dat u veilig ze verderop in kleine hoeveelheden introduceren kunt.


gerelateerde artikelen