Bakken vervangingen voor een gezonde levensstijl

January 4

Bakken vervangingen voor een gezonde levensstijl

Bakken en een gezonde levensstijl lijkt misschien niet compatibel. Het is echter niet moeilijk om te maken van gezonde wijzigingen in uw bakken recepten, voor het verminderen van de hoeveelheid suiker, zout en vet en het toevoegen van gezonde voedingsstoffen. Naast het vervangen van ingrediënten, kun je gebakken goederen gezonder doordat kleinere porties gecombineerd met vers fruit.

Verminderen vet in uw recepten

Fruit pureren of sausen zoals appelmoes of pruimedant puree add vocht en vezels aan uw gebakken goed. Vervanging van maximaal de helft van de boter, margarine, olie of verkorting in uw recept met vrucht puree aangedrongen. Zelfgemaakte appelmoes is vooral goed, maar de ongezoete appelmoes uit de supermarkt werkt net zo goed. Het gebruik van pruimedant puree voor chocolade gebakken goederen. Ingeblikte pompoen puree werkt goed in cookies en muffins, of om het even wat met havermout of warme kruiden zoals kaneel. In plaats van botert uw bakken gerechten invetten en spuiten ze licht met koken spray.

Swap zuivelproducten

Gebruik verkorte verdampte afgeroomde melk of vetvrij half in plaats van volle melk of room in uw recepten. U kunt ook niet-zuivel producten zoals soja of amandelmelk gebruiken. Kiezen voor magere roomkaas, licht zure room en magere kwark in plaats van hun full-vet-equivalenten. Plaatsvervanger twee eiwit of 1/4 kopje ei substituut voor de hele eieren aangedrongen in uw recepten. Gebruik van ten minste één heel ei, echter, aangezien het smaak en kleur aan het gerecht toevoegt.

Limiet suiker

Verminder de hoeveelheid suiker in gebak met een kwart tot een derde van wat in uw recept wordt verzocht. Citroenschil, vanille of kaneel voor meer smaak toevoegen. Sucralose vervangen voor enkele of de meeste van de suiker die nodig zijn voor uw recept. In plaats van het maken van glazuur, strooi je taarten en muffins met een beetje poedersuiker of cacao, of maak een glazuur en besprenkel het licht over de taart.

Herzien van meel, noten en gedroogde vruchten

Het toevoegen van vezels en voedingsstoffen door te vervangen door volkoren bloem voor een deel van de witte bloem in elk recept. Zet een lepel tarwekiemen, haverzemelen en soja meel in de bodem van uw metende kop voor het meten van de bloem. Gebruik de helft van de noten die het recept vereist en toast hen voor meer smaak. Gebruik de helft van de rozijnen of ander gedroogd fruit en sudderen ze eerst in een beetje fruitsap of water te laten voller en meer smaakvol.

Heroverwegen taarten

Pie korst is hoog in calorieën en vet. Maak uw taarten met alleen een korst van de bodem, of volledig elimineren van de korst. Pompoen pie vulling kan worden gebakken zoals een vla, zonder korst. Bak de apple segmenten met een beetje suiker en specerijen, dan dienen ze in de schotel van een dessert met een knapperig koekje of een klodder crème. Maken van maïzena puddingen en serveer ze zonder korst. Dikker puddingen met maïzena in plaats van de eierdooiers.


gerelateerde artikelen