Wat Is fase 4 hersenkanker?

November 26

Wat Is fase 4 hersenkanker?

Het National Cancer Institute schat dat in 2010 artsen 22,020 mensen in de Verenigde Staten met een hersentumor diagnosticeren zal. Deze hersentumoren kunnen goedaardige of kwaadaardige. Als een patiënt een kanker hersentumor heeft, krijgt kanker een rang variërend van I tot IV op basis van haar maligniteit.

Beoordelingssysteem

De Amerikaanse vereniging van de neurologische chirurgen wordt uitgelegd dat de World Health Organization ontwikkeld een hersentumor beoordelingssysteem met vier cijfers: ik rang en graad II-tumoren worden beschouwd als laagwaardig tumoren, terwijl grade III en grade IV worden beschouwd als hoogwaardige tumoren. Graad IV of stadium 4 hersenkanker is de meest kwaadaardige vorm van hersenkanker. De arts wijst de rang toe aan de kanker na het kijken van een steekproef van de tumor tijdens een biopsie genomen.

Kenmerken

Een graad IV hersentumor heeft bepaalde kenmerken die zich onderscheidt van andere hersenen kanker stadia. Bijvoorbeeld, merkt de Amerikaanse vereniging van de neurologische chirurgen dat grade IV hersenen tumoren groeien snel en verspreid om te beïnvloeden ander weefsel. Een arts kan de snelle groei constateren door het observeren van mitose in het monster biopsie, waarin de cellen verdelen en repliceren. John W. Henson, MD, van de Brain Tumor Center van Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School, wordt toegevoegd dat grade IV hersentumoren hun bloedtoevoer ontgroeien, genaamd necrose. Een arts mogelijk merkt ook nieuwe bloedvaten groeien in de steekproef van weefsel.

Typen

Verschillende soorten kanker van de hersenen worden geclassificeerd als graad IV. Een voorbeeld omvat een ependymoblastoma, een vorm van kanker gevonden bij zuigelingen en jonge kinderen. Ependymoblastomas treden meestal op in de ventrikels van de hersenen, die gebieden van de hersenen die cerebrospinaal vocht bevatten. De National Cancer Institute wijst erop dat glioblastoma multiforme maakt 12 procent tot 15 procent van de hersenen kanker. Glioblastoma multiforme treedt op in de cerebrale hemisfeer en vloeit voort uit de astrocyten, een soort gliale cellen in de hersenen. Pineoblastomas optreden in de pijnappelklier, terwijl medulloblastomas, een vorm van hersenkanker gevonden bij kinderen, in het cerebellum vormen.

Behandeling

Henson legt uit dat artsen grade IV hersentumoren met chirurgie, chemotherapie en straling behandelen. Na de diagnose, zal de arts de behandeling snel, beginnen als een grade IV hersenkanker snel groeit. De behandeling kan beginnen met een operatie, waarbij de chirurg opent de schedel en verwijdert zo veel van de tumor mogelijk zonder beschadiging in de buurt van hersenweefsel. Rang IV hersenen kankerpatiënten krijgen binnen twee tot vier weken na de operatie, bestraling of chemotherapie. Radiotherapie gebruikt geïoniseerde straling gericht op de tumor, terwijl chemotherapie maakt gebruik van een of meer drugs die de kankercellen vernietigen. De arts zal een MRI-scan gebruiken om te controleren van de tumor en de progressie van de behandeling.

Prognose

De prognose voor een graad IV hersentumor, hangt af van de tumor. Bijvoorbeeld, het National Cancer Institute stelt vast dat 88 procent van de pineoblastoma patiënten eenjarige overleven, 78 procent van de patiënten drie jaar overleven en 58 procent van de patiënten vijf jaar overleven. Ter vergelijking: patiënten met een ependymoblastoma sterven binnen zes tot en met 12 maanden na hun diagnose. Het vijfjarig overlevingspercentage voor een medulloblastoom varieert tussen 50 en 70 procent, volgens de National Cancer Institute. Met een glioblastoma multiforme, het National Cancer Institute legt uit dat de gemiddelde tijd die patiënten met kanker leven minder dan een jaar is.


gerelateerde artikelen