Fructose-intolerantie & korrels

October 12

Fructose-intolerantie & korrels

Fructose-intolerantie, ook wel genoemd fructosemalabsorptie, moet niet worden verward met dieet fructose-intolerantie, een zeldzame genetische aandoening dat een strikte vermijden van alle vormen van fructose vereist. Fructose-intolerantie is relatief vaak voor, vooral bij mensen met aandoeningen van de darm. Voor deze mensen, het eten van fructose kan leiden tot buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en obstipatie. Hoewel fructose hoofdzakelijk in sommige vruchten, zoetstoffen, desserts en suikerhoudende dranken gevonden wordt, kan sommige granen ook problematisch zijn voor mensen omgaan met fructosemalabsorptie.

Fructans korrels

Sommige mensen met een fructose-intolerantie hebben ook problemen fructans tolereren. Fructans zijn gemaakt van een paar moleculen van fructose aan elkaar gekoppeld met een glucose aan het einde van de korte keten. Tarwe en rogge zijn twee van de korrels met de hoogste fructaan inhoud. Als u dezelfde symptomen van fructose-intolerantie ondervindt bij het eten van voedingsmiddelen op basis van tarwe en rogge, is het zeer waarschijnlijk dat u ook gevoelig voor fructans zijn.

Zoetstoffen

Met fructose-intolerantie, kunnen de zoetstoffen die een groot aantal fructose, zoals honing, agavesiroop en high-fructose corn siroop bevatten, uw symptomen veroorzaken. Sommige graanproducten, zoals muffins, muesli bars, handelscereals voor het ontbijt, havermout, broden, koekjes en toetjes, kunnen worden gezoet met deze high-fructose zoetstoffen en bijdragen aan uw gastro-intestinale problemen. Voedseletiketten zorgvuldig te lezen en selecteer alleen de korrels die vrij van deze zoetstoffen zijn.

Verborgen Lactose

Lactose-intolerantie is een veelvoorkomende problemen voor mensen met een fructose-intolerantie. Sommige granen kunnen bevatten kleine hoeveelheden lactose, die zou kunnen genoeg zijn om opgeblazen gevoel, abdominale pijn en wijzigingen in uw stoelgang veroorzaken, bent u zeer gevoelig. Lees de lijst van ingrediƫnten en Vermijd granen met zuivel gebaseerde ingrediƫnten, zoals melk, yoghurt, wei-eiwit, melk vaste stoffen, room en kaas. Soms, hoewel een korrel niet lactose bevatten kan, consumeert met een lactose-rijke zuivelproducten, zoals ontbijtgranen met melk of crackers met kaas, mogelijk de oorzaak van uw klachten. Probeer de granen en zuivel product afzonderlijk om te bepalen van de oorzaak van uw problemen met de spijsvertering.

Vruchten

Sommige granen kunnen bevatten hogere hoeveelheden fructose, vooral als ze vruchten bevatten. Bijvoorbeeld, kunnen ontbijtgranen, muesli bars, muffins, cookies of havermout met gedroogde vruchten opleveren met fructose-intolerantie. Vermijd gedroogde vruchten en graanproducten met gedroogde vruchten hebt u fructose-intolerantie.


gerelateerde artikelen