Is een Low-Carb dieet goed voor hypothyreoïdie?

October 31

Is een Low-Carb dieet goed voor hypothyreoïdie?

Hypothyreoïdie, een aandoening waarbij de schildklier te weinig schildklierhormoon, produceert kan voortvloeien uit een auto-immune aandoening of van medische procedures zoals chirurgie of straling therapie. Het kan ook zijn dat een verworven genetische aandoening. Uw dieet kan een significant effect hebben op je schildklier-functie. Een koolhydraatarm dieet kan verlagen van bepaalde benadrukt op uw schildklier en gezonder schildklier functie te bevorderen. Raadpleeg uw arts over het dieet veranderingen aanbrengen die invloed kunnen zijn op een medische aandoening.

Verwerkte koolhydraten

Een laag in verwerkte koolhydraten dieet kunt u om uw ideale gewicht gemakkelijker dan een dieet hoog in deze soorten koolhydraten, zegt Mary J. Shomon, auteur van het boek "leven goed met hypothyreoïdie: wat uw arts niet vertellen u... Wat u moet weten." Brood, pasta en suikerhoudende voedingsmiddelen kunnen bevorderen de aanwinst van het gewicht voor een persoon met lage schildklier functie. Shomon benadrukt de noodzaak om te experimenteren en het individualiseren van uw dieet aan uw eigen behoeften. Raadpleeg uw arts of voedingsdeskundige voor advies en begeleiding bij het kiezen van een dieet benadering dat de voordelen van uw hypothyroid conditie.

Eiwitrijk ontbijt

Hoge-koolhydraten diëten leiden tot bloed suiker en hormonale onevenwichtigheden zoals hypothyreoïdie, zegt chiropractor Datis Kharrazian, D.H.Sc, DC, M.S., in zijn boek "Waarom moet ik nog steeds schildklier symptomen? Wanneer mijn Lab Tests zijn normaal." Eten van een eiwitrijk ontbijt en verbruiken sommige eiwitten elke twee tot drie uren om te stabiliseren van uw suiker van het bloed, Kharrazian adviseert. Vind uw ideale koolhydraten op basis van hoe u op voedingsmiddelen reageren. Eet een laag genoeg niveau van koolhydraten te vermijden slaperig gevoel na een maaltijd.

Gist begroeiing

Een koolhydraatarm dieet kan ontmoedigen gistovergroei, een aandoening die kan onderdrukken van de schildklier functie en leiden tot hypothyroid symptomen zoals lage lichaamstemperatuur en koude handen en voeten bij sommige mensen, zegt Laura Richard, auteur van het boek "het geheim van Low Carb succes: Hoe krijg ik het meeste uit uw laag koolhydraatdieet." Toxines geproduceerd door gist veroorzaken andere soortgelijke symptomen die ervaren door hypothyroid patiënten, met inbegrip van vermoeidheid, lethargie, slaperigheid, depressie, gevoelloosheid en tintelend en gezamenlijke pijn. Naast deze symptomen verlichten, controle op een gist begroeiing kan versnellen gewichtsverlies, een plus voor degenen die zich bezighouden met de karakteristiek van hypothyreoïdie traag metabolisme.

Vezelrijk

Een vezelrijk dieet laag in verzadigd vet kan helpen hypothyroid symptomen door verbetering van de regelmaat van de darm en het verminderen van zwellen en gewicht aanwinst. Vezelrijk hoeft te zijn van hoge-carb, echter volgens Sara Rosenthal, auteur van "De schildklier Sourcebook voor vrouwen." Door onoplosbare vezels in de vorm van zemelen supplementen, zoals een eetlepel of twee van tarwe, rijst of haver zemelen, toe te voegen aan uw koolhydraatarme dieet zal u de voordelen van zemelen zonder de nadelen van de zetmeel en suikers die gepaard gaan met deze voedingsmiddelen afleiden. Zorg ervoor dat veel water drinken wanneer je tarwezemelen te voorkomen constipatie of langzame darmfunctie verslechtering consumeren.


gerelateerde artikelen