Wat kan ik vervangen door maïzena wanneer ik een appeltaart bakken?

September 10

Wat kan ik vervangen door maïzena wanneer ik een appeltaart bakken?

Zowat het enige wat beter dan een rijpe, verse, sappige appel is dat dezelfde apple en een paar van zijn vrienden gebakken in een taart. Natuurlijk, veel van die vers sap zal koken uit de appels als je taart bakt en zal moeten worden om te voorkomen dat de taart van kokend over of het ontwikkelen van een drassige korst verdikt. Maïzena werkt goed voor dat doel, maar als u maïs--vermijden bent of gewoon hebben uitgeput--er zijn alternatieven.

Vlakte oude bloem

Als uw favoriete taart bakken appelen dichte, lange-koken rassen zijn, is tarwe van doorsnee bloem de eenvoudigste vervanging voor de maïzena in uw taart. Meel is niet een gezuiverde zetmeel, zoals maïzena, dus het hoeft niet heel de dezelfde verdikking mogelijkheid. Toestaan als een regel, 2 eetlepels bloem voor elke eetlepel maïzena die u gewoonlijk zou toevoegen. Als u van suiker of een zoetstof kristallijn nonsugar gebruikmaakt, meng de bloem met het en dan meng de appels. Als u van een vloeistof zoals agave nectar gebruikmaakt, eerst de bloem met de appels gooien en besprenkel ze dan met uw zoetstof.

Instant-mengen bloem

Het probleem met gewone tarwebloem is dat het duurt een lange tijd te bereiken haar volledige verdikking macht, en in de tussentijd zal de sappen uit uw appels vrolijk kook. Een alternatief sneller-acteren is instant-mengen of "jus" bloem. Dit soort meel bij de molen, is voorgekookt dus--zoals maïzena--het begint bijna onmiddellijk, verdikking zodra de hete sappen worden vrijgelaten uit uw appels. Dat betekent dat je niet moet kiezen lange-koken appels, omdat, in tegenstelling tot de reguliere meel, je zal niet het risico van een ongekookt, zetmeelrijke smaak in de afgewerkte taart.

Ander zetmeel

Een paar andere zetmeel kunnen worden gebruikt in plaats van bloem of maïzena, al hun beschikbaarheid varieert. Instant tapioca dikker taarten goed, hoewel het laat haar typisch gelatine-achtige balletjes in de gehele uw appels. Alternatief, kunt u het in een spice grinder om tapioca poeder, dat ballen niet vormen kan echter een beetje stringy slijpen. Arrowroot poeder maakt een fijne verdikkingsmiddel, zeer vergelijkbaar met maïzena in het gebruik ervan. Gezuiverde rijststijfsel--niet rijstmeel--is de fijnste Nerf van alle zetmeel en maakt een zijdezacht taart kan, maar het moeilijk te vinden als je in een ruimte zonder Aziatische markten.

Het alternatief gekookt-vulling

Een extra alternatief, gemeenschappelijker met bessen dan met appels, is gewoon te precook uw vulling. Dit kan bijvoorbeeld handig voor lange-koken appels, of extra sappige appel variëteiten. Zachtjes sudderen de appels in een pan en afvoer hen, dan hen terzijde. U kunt hun sappen met geen zetmeel helemaal dikker door hen gewoon sudderen totdat ze verminderen, verdikking iets als gevolg van de natuurlijke pectine. Vervolgens de appels en de SAP in je shell, dan onmiddellijk de taart bakken of bevriezen voor later bakken. Deze techniek kan ook worden gebruikt wanneer verdikking met bloem, tegen het risico van een vulling zetmeelrijke-proeverij.


gerelateerde artikelen