Wat zijn de voordelen van ouderschapsverlof voor mannen?

September 12

Wat zijn de voordelen van ouderschapsverlof voor mannen?

In April 2013 krantenkoppen Yahoo CEO Marissa Mayer door het aanbieden van nieuwe vaders die voor Yahoo acht weken vaderschapsverlof met behoud van loon werken. Het nieuwe beleid wellicht verrassende of zelfs schokkend voor sommigen, maar landen zoals Noorwegen hebben genoten aanzienlijke voordelen van de wijdverspreide beschikbaarheid van vaderschapsverlof.

Deelname

Amerikaanse bedrijven die vaderschapsverlof bieden heb soms geconstateerd dat slechts een klein percentage van mannen zijn bereid om te profiteren van het. De natie van Noorwegen aanbiedingen betaald ouderschapsverlof op de geboorte van een nieuw kindje. Ouders kunnen kiezen om ofwel 46 weken op volledig salaris of 56 weken op 80 procent van hun normale loon. 10 van deze weken kunnen alleen worden genomen door de vader, en als hij ervoor kiest niet te zijn 10 weken duren, ze verloren voorgoed. Het beleid is in Noorwegen populair omdat het helpt mensen die een goed evenwicht tussen carrière en gezinsleven en helpt Noorse vaders sterke verbindingen met hun kinderen te ontwikkelen. 90 procent van de Noorse vaders nemen vaderschapsverlof vanaf 2008 en 16,5 procent meer dan de 10 week minimum.

Voordelen voor vrouwen

Werkende vrouwen kunnen profiteren van vaderschapsverlof, omdat het hen ouderschap verantwoordelijkheden meer gelijkmatig verdelen met hun partners, vermindering van de mogelijke schade van de carrière van het nemen van een langere onderbreking van werk dat kinderen in staat stelt. Met beide partners enige tijd opstijgen om thuis te blijven met de kinderen, leren beide partners hoe te functioneren als de primaire verzorger. Wanneer de kinderen een beetje ouder zijn en mam heeft te gaan op een zakenreis of blijven laat op kantoor, kan u papa ondersteuning die nodig is om het werk gemakkelijker bieden. Vaderschapsverlof maakt het mogelijk voor zowel ouders als carrière-gerichte en familie-gericht op hetzelfde moment.

Voordelen voor het bedrijfsleven

Ondernemers bezorgdheid soms dat vaderschapsverlof een economische en regelgevende last zullen, maar betaald vaderschapsverlof systemen in New Jersey en Californië zijn gebleken heeft geen schadelijke effecten op de productiviteit, moreel, omzet of bedrijfswinsten door het centrum voor economische en Policy Research. Bedrijven die royale vaderschapsverlof pakketten bieden kunnen krijgen een concurrentievoordeel in huren over bedrijven die doen niet terwijl het moreel van hun werknemers te verbeteren.

Voordelen voor mannen

Mannen hebben hun gevoel van identiteit op het gebied van carrière traditioneel gedefinieerd. Vaderschapsverlof geeft mannen een kans krijgen tot verbreden van hun gevoel van identiteit en nauwere en diepere betrekkingen met hun kinderen dan vele vaders in het verleden de gelegenheid gehad te hebben. Mannen kunnen het ontwikkelen van een rijkere en meer lonende gezinsleven terwijl het helpen die hun partners professioneel op hetzelfde moment ontwikkelen. Het resultaat kan worden een meer bevredigend, vervulling en economisch stabiel leven voor beide partners.


gerelateerde artikelen