Hiel dia oefening

September 17

Hiel dia oefening

Als je ooit geweest in fysiotherapie voor een knieblessure of lagere terug probleem, of als u Pilates mat klassen hebben genomen, zou u sommige versie van de dia oefening hebt uitgevoerd. Wanneer correct uitgevoerd, biedt deze schijnbaar eenvoudige oefening een variëteit aan duidelijke en subtiele voordelen. In feite, integreren sommige instructeurs de hiel dia reguliere fitness klassen.

Identificatie

Terwijl er vele variaties van de hiel dia oefening zijn, gaat de meest voorkomende versie liggen met de knieën gebogen liggende, en glijdt de hiel op de vloer te strek het been. Patiënten die herstellende is van knie-operatie wellicht Voer de oefening rechtop zittend, en helpen de uitoefening door het vasthouden aan de achterkant van het been. Sommige fysiotherapeuten hebben hun patiënten een handdoek onder de voet te plaatsen. De patiënt houdt de uiteinden van de handdoek en maakt gebruik van haar handen te trekken van de handdoek en de knie naar het lichaam.

Functie

Het vergroten van de knie van bereik van de beweging is de primaire, maar niet de enige functie van de hiel dia oefening. Persoonlijke trainers gebruiken de oefening als een diagnostisch instrument, om te observeren hoe hun klanten bijhouden van hun knieën. Beweging die van een rechte lijn afwijkt kan duiden op een spier onbalans in de benen of bekken afwijking. De hiel dia oefening vereist u om uw diepere kern spieren om te stabiliseren uw bekken.

Voordelen

De diepe kern spieren activering is gunstig in postpartum oefening. Als de vrouw een C-section heeft gehad, of als ze heeft een diastis recti, oftewel een splitsing in de buikstreek, kan haar arts adviseren tegen crunches of oefeningen die werken van de oppervlakkige buikspieren aan te spannen. De hiel dia laat haar haar diepere kern spieren werken terwijl ze wacht tot de andere spieren om te genezen. De hiel dia heeft ook zijn voordelen in oefening groepslessen. Deelnemers, die kunnen hebben gezeten overdag, wellicht strakke heup flexoren. De hiel dia geeft hen een kans om te verlengen en het vrijgeven van de heup flexoren alvorens de andere oefeningen uit te voeren. Hoewel de hiel dia een subtiele oefening is, suggereren de specialisten op de website van Home Health Care fysiotherapie dat bewuste spiercontractie kan de uitoefening effectiever maken. Om deel te nemen uw hamstrings, bijvoorbeeld, denk aan opstelling uw hiel richting je kont als je buig uw knie.

Typen

Terwijl de liggende en zittende positie de meest voorkomende versies van de hiel dia zijn, hebben sommige instructeurs en fysiotherapeuten hun eigen varianten. Moira Stott, van de techniek van de Stott Pilates, gebruikt een versie van de draaide-out van de oefening. Allereerst opent u hip en laten je knie drop naar de vloer. Schuif je hiel op de vloer. Wanneer het been rechtzetten, draaien uw dij in de-aansluiting om te zetten naar een parallel positie, en schuif je hiel terug naar je billen.

Athletic trainer Barton Anderson, die de sporten verwonding Info website gemaakt, heeft zijn klanten de oefening van de dia hiel tegen een muur. Liggende, met een knie gebogen en de voet plat op de vloer liggen. Plaats de andere hiel tegen de muur. Schuif je hiel op de muur uit te breiden van je been, en vervolgens schuif naar beneden te buigen. Deze verhoogde been positie vereist grotere kern spieractiviteit, en kan gunstig zijn voor iedereen ervaart zwelling in de knie of de enkel.

Overwegingen

De ingeprinte vs. neutrale wervelkolom is een onderwerp gediscussieerd tussen fitness-instructeurs en fysiotherapeuten. Een ingeprinte wervelkolom is volledig plat tegen de grond. Een neutrale wervelkolom onderhoudt de kleine, natuurlijke kromming van de onderrug. In de oude-school-versie van de dia van de hiel blijft de onderrug ingeprinte tijdens de gehele training. Carol Kennedy-Armbruster, en Mary M. Yoke, die geschreven "Methoden voor groep oefening instructie", suggereren dat beginners hun stekels bedrukt, houden omdat het een meer stabiele positie. Vooruitgang naar een neutrale wervelkolom zodra u hebt beheerst kern controle.


gerelateerde artikelen