Wat maakt uw totaal Cholesterol-nummer?

February 14

Wat maakt uw totaal Cholesterol-nummer?

Cholesterol is een wasachtige stof die je lichaam nodig heeft te synthetiseren vitamine D uit zonlicht, produceren hormonen die regelen van de seksuele functie en andere processen, vervaardiging galzuren die verteren de vetten in uw voeding en gezonde cellen op te bouwen. Hoewel cholesterol is van essentieel belang om deze en andere lichaamsfuncties, zet te veel cholesterol u op risico voor coronaire hart-en vaatziekten, hartaanval en beroerte.

Onderdelen

Uw lever en andere cellen in je lichaam produceren ongeveer 75 procent van uw totale cholesterol, terwijl de resterende 25 procent uit zuivel voedsel, vlees en andere dierlijke producten in uw dieet komt. Cholesterol de wasachtige consistentie voorkomt het oplossen in uw bloed, zodat het rond op dragers genoemd van lipoproteïnen reist. High-density lipoprotein of HDL, staat bekend als de "goede" cholesterol en low-density lipoprotein of LDL, is de "slechte" cholesterol. Zeer-lage-dichtheid-lipoproteïne, of VLDL, is geproduceerd in de lever en geconverteerd naar LDL in je bloedbaan. HDL maakt ongeveer 20 tot 30 procent van uw totale cholesterol, LDL bestaat uit 60 tot 70 procent en VLDL goed voor 10 tot 15 procent van uw totale cholesterol.

Doelstellingen

In 2001 richtte een panel van deskundigen bijeengeroepen door het nationale hart-, Long- en bloed Instituut wenselijke doelstellingen voor de verschillende soorten cholesterol en gestratificeerd waarden buiten het wenselijk bereik. U moet streven naar een wenselijk totaal cholesterol van minder dan 200 mg/dL. Een totaal van 200 tot 239 mg/dL is borderline hoog en lezingen van 240 mg/dL en boven zijn beschouwd als hoog. Een LDL-cholesterol lezen onder 100 mg/dL is optimaal, lezingen van 100 tot 129 mg/dL zijn in de buurt van/boven optimaal, en die tussen 130 en 159 mg/dL zijn borderline hoge. Een LDL-niveau tussen de 160 en 189 mg/dL heet zo hoog en een bedrag van 190 mg/dL of hoger wordt beschreven als zeer hoog. Omdat HDL de gunstige vorm van cholesterol is, schieten voor lezingen van 60 mg/dL of groter, en beseffen dat waarden van 40 mg/dL of minder beduidend uw risico voor coronaire hart-en vaatziekten verhogen.

Effecten

Wanneer u te veel LDL-cholesterol in uw bloed hebt, wordt de overtollige lipoproteïne combineert met vetten en andere stoffen in het bloed naar de stijve platen formulier binnen de muren van uw slagaders. Na verloop van tijd beperken deze plaques de stroom van bloed naar je hart, hersenen en andere vitale organen. U kan ontwikkelen van coronaire hart-en vaatziekten en ervaar een hartaanval of beroerte. HDL cholesterol, draagt aan de andere kant overtollig LDL aan uw lever, zodat het kan worden afgebroken en uit je lichaam uitgescheiden. HDL kan ook trek LDL uit de arteriële plaquettes, verbetering van de bloedtoevoer naar de weefsels, zegt de American Heart Association.

Overwegingen

Uw totale cholesterolniveau zal schommelen van dag tot dag als uw dieet en lichaamsbeweging varieert. Hebt u een enkele lab test toont een verhoogde totale cholesterolniveau, dat uw arts kan adviseren u te verbeteren van uw dieet en oefening regimes, maar wachten om te herhalen de test voordat u begint een medische behandeling. Uw cholesterol waarden zullen abnormaal lage bent u acuut ziek, benadrukt, of herstellen van de operatie of een hartaanval. Zwangerschap veroorzaakt een stijging van de cholesterol, zodat vrouwen ten minste zes weken voordat u gaat voor een cholesterol test moeten wachten. Drugs zoals steroïde medicijnen, bèta-blokkers voor hoge bloeddruk, geboortenbeperkingspillen en vitamine D verhogen ook cholesterolniveaus.


gerelateerde artikelen