Voedingsmiddelen rijk aan zink & vitamine B

March 8

Voedingsmiddelen rijk aan zink & vitamine B

Zink en vitamine B zijn essentiële voedingsstoffen die je lichaam groeien helpen, te genezen en efficiënt gebruik van energie. Zink onderhoudt immune functie, helpt bij de genezing van wonden en DNA-synthese bevordert. B-complex vitamines regelen enzymen en processen die voedsel omzetten in energie. Onvoldoende in beide nutriënt diëten leiden tot verminderde energie, eetlust en verzwakte immuunfunctie, maar bepaalde macht voedingsmiddelen helpen om ervoor te zorgen krijg je een adequate inname.

Dierlijke bronnen

Voedingsmiddelen rijk aan zink & vitamine B

Zeevruchten is de meest voorkomende dieren bron van zink en vitamine B. Een interne 3-ounce portie kokkels of oesters biedt u bijna 500 procent van de aanbevolen dieet hoeveelheid voor zink en meer dan 1.000 procent van de ADH voor vitamine B-12. Kip-, varkens- en rundvlees zijn ook rijk aan beide voedingsstoffen.

Plantaardige bronnen

Voedingsmiddelen rijk aan zink & vitamine B

Ontbijtgranen zijn vaak verrijkt met micronutriënten, aanbieden van ongeveer 25% van de ADH voor zink en ten minste 25% van de ADH voor vitamine B-2, B-6 en B-12, afhankelijk van het merk. Kikkererwten en andere peulvruchten zijn ook kwaliteit bronnen.

Andere bronnen

Zuivelproducten zoals yoghurt en melk zijn meestal hoog in B-complex vitamines en zink. Eieren, specifiek de dooier, bevatten ook 10% van de ADH voor zink en 10% van de ADH voor vitamine B-12.


gerelateerde artikelen