Levensmiddelen & dranken die Migraine hoofdpijn veroorzaken

June 7

Levensmiddelen & dranken die Migraine hoofdpijn veroorzaken

Migraine is een chronische, ernstige hoofdpijn, die zijn vaak gepaard met misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid. Sommige migraine worden voorafgegaan door tekenen zoals een visuele uitstraling, blinde vlekken, of tintelingen in de ledematen. Hoewel de oorzaken van migraine niet duidelijk zijn, veranderingen levensstijl zoals wijzigingen in uw voedingsgewoonten kunnen soms helpen verminderen de frequentie van het voorkomen ervan.

Alcoholische dranken

Alcohol is een gemeenschappelijk trigger voor migraine hoofdpijn. Volgens de Mayo Clinic zijn bier en rode wijn vooral dreigt te worden veroorzaakt migraine in patiënten. Dit kan te wijten zijn aan sulfites en tannines gevonden in deze dranken, evenals de dehydraterend effecten van alcohol.

Cafeïnehoudende dranken

Drinken van teveel cafeïne kan leiden tot migraine in patiënten. Om te voorkomen dat overconsumptie, beperk uw inname van koffie, thee en frisdrank, tenzij ze zijn waaruit cafeïne is verwijderd. Chocolade ook bevat cafeïne en kan leiden tot migraine.

Leeftijd van kaas

Volgens de Mayo Clinic, leeftijd kazen zoals Parmezaanse kaas, cheddar en gorgonzola kunnen leiden tot migraine. Deze kazen bevatten een stof genaamd tyramine, die leiden migraine tot kan. Tyramine is van invloed op de verwijding van de bloedvaten in je hoofd, die wellicht wat verergert de hoofdpijn.

Mononatriumglutamaat

Levensmiddelen met een hoog in Mononatriumglutamaat, of MSG, kunnen leiden tot migraine in de vatbaar. MSG is een additief gebruikt te behouden en smaak van voedsel. Het is bijzonder gebruikelijk in Aziatische levensmiddelen; vraag bij uw plaatselijke restaurant om er zeker van te zijn dat ze niet gebruiken als u gevoelig voor migraine. MSG wordt ook vaak toegevoegd aan de sterk bewerkte voedingsmiddelen en ingeblikte goederen.

Andere gemeenschappelijke Triggers

Tyramine is een aminozuur dat vaak triggers migraine in patiënten. Voedingsmiddelen die tyramine bevatten bevatten pinda's, zonnebloempitten, amandelen en notenpasta. Veel migraine patiënten zijn gevoelig voor voedingsmiddelen die aspartaam bevatten, een kunstmatige zoetstof. Zeer bewerkte voedingsmiddelen die nitraten bevatten zijn een andere gemeenschappelijke trigger.


gerelateerde artikelen