Hoge homocysteïne niveaus symptomen

August 14

Homocysteïne is een potentieel toxische aminozuur gemaakt in het normale metabolische proces van het lichaam. Het is normaal, afgebroken of geconverteerd naar een niet-toxisch aminozuur. Homocystinurias zijn een groep van genetische omstandigheden waarin het niveau van homocysteïne in het bloed en de urine wordt verhoogd. Volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine," treft het meest voorkomende type men in 200.000 pasgeborenen.

Homocysteïne niveaus zijn ook gestegen in een breed scala aan voorwaarden, met inbegrip van nierfalen, leukemie en inflammatoire darmziekte. De erfelijke ziekten leiden tot ernstige symptomen die invloed hebben op vele systemen in het lichaam. De rol van verhoogde homocysteïne bij mensen die niet onder deze genetische syndromen lijden is minder duidelijk.

Neurologische aandoeningen en vaataandoeningen symptomen van homocystinurie

Volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine," verschijnt de pasgeborene meestal gezond, hoewel soms een lage spierspanning wordt opgemerkt. Rond de leeftijd van 2, ontwikkelingsstoornissen vertragingen worden merkbaar. Diagnose wordt meestal gesteld tussen 3 en 5 jaar oud.

Homocystinurie kan mentale retardatie, psychiatrische symptomen en beslagleggingen. Vaatziekten, de vorming van bloedstolsels en geblokkeerde slagaders, die tot beroertes en hartaanvallen bij kinderen leiden kunnen, zijn ook mogelijk. De neurologische effecten van de lijn is afhankelijk van de aangetaste locatie in de hersenen. De vasculaire effecten zijn de meest ernstige symptoom van deze ziekten en kunnen leiden tot de dood op een vroege leeftijd.

Skelet en andere symptomen

Volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine," kunnen patiënten hebben een marfanoid uiterlijk, wat betekent dat ze hebben zeer langgerekte ledematen en vingers. Ontwrichte lenzen kunnen een van de eerste symptomen verschijnen in de eerste jaren van het leven. Osteoporose kan zich ook voordoen. Scoliose en kyfose zijn bijkomende symptomen.

Hart-en vaatziekten

Volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine," homocysteïne verhoogt de vorming van bloedklonters en draagt bij tot atherosclerose, die wordt beschouwd als een mogelijke risicofactor voor hart-en vaatziekten en beroertes. Een studie gepubliceerd in het "Journal of American Medicine" in 1997 gesloten dat verhoogde niveaus van homocysteïne sterk verhoogd het risico op hart-en vaatziekten in rokers en mensen met hoge bloeddruk. Een studie gepubliceerd in het dezelfde verschenen in 2010 concludeerde dat terwijl er een verband tussen verhoogde homocysteïne en hart-en vaatziekten bestaat, het is niet duidelijk dat het homocysteïne de hart-en vaatziekten veroorzaakt. Verlaging van het niveau van homocysteïne verbetering patiëntenoutcomes geen.


gerelateerde artikelen