Wat Is kaliumhydroxide?

August 18

Wat Is kaliumhydroxide?

Kaliumhydroxide, ook bekend als kalium hydraat en bijtende potas, is een sterk alkalisch chemische beschikbaar in pellets en vlokken. Met de chemische formule KOH is kaliumhydroxide één van de verbindingen loog voor de oproep van de mensen. Kaliumhydroxide deel uitmaakt van reinigingsproducten en kent toepassingen in industrie en in de medische diagnostiek. Het heeft ook een rol als een alternatieve gezondheidsproduct.

Diagnostisch gebruik

Sommige dermatologen gebruiken kaliumhydroxide te sporen schimmelinfecties in de huid, haren en nagels. Voor huidinfecties, laboratoriumpersoneel mount een schrapen van de huid en toepast kaliumhydroxide om los van de epidermale cellen en bloot de schimmel structuur, legt een artikel in de "Indiase tijdschrift voor Dermatologie en venerologie Leprology." De auteurs er rekening mee dat kaliumhydroxide is betrouwbaarder dan lab culturen voor het identificeren van de aanwezigheid van schimmels die huidziekte veroorzaken.

pH-waarde

Kaliumhydroxide heeft zeer hoge alkaliteit gemeten op de pH-schaal. Deze schaal loopt van 0 tot en met 14 en definieert de zuurgraad of alkaliteit van een stof, met 7 neutraal en basische wordt hoger dan 7. Zuiver gedestilleerd water heeft een pH van 7. Kaliumhydroxide heeft een pH van 12 tot en met 14. Vergelijk dit met ammoniak op 10 tot en met 11 en borax op 9.

Theorieën/speculatie

Sommige mensen geloven dat alkalisch water is het beste voor de gezondheid. Advocaten beweren dat het drinken van alkaline water gunstig zijn voor de gezondheid, is omdat ziekte en veroudering uit het overtollige zuur accumulatie in het lichaam vloeien. Alkalisch water neutraliseert vermoedelijk deze zuurgraad. Commerciële vloeibare producten zijn beschikbaar met sterk verdunde kaliumhydroxide dat regelmatig drinkwater omzetten in sterk alkalisch water, vergelijkbaar met het pH-niveau gemaakt met een ionisator water. U Voeg druppels van de oplossing zoals gericht aan drinkwater. De theorie achter het alkalisch drinkwater voor gezondheid is pseudowetenschap, volgens scheikundige Stephen Lower, voormalig lid van de faculteit van de Simon Fraser University.

Waarschuwing

Kaliumhydroxide pellets vlokken worden als giftig beschouwd en het combineren van een chemische verbinding met water of andere vocht verandert in een bijtende stof. Kaliumhydroxide slikken kan ernstige en zelfs levensbedreigende gevolgen hebben, zoals vermeld door MedlinePlus. Het kan leiden tot brandwonden aan mond, keel, slokdarm en maag; ernstige mond, keel en buikpijn; diarree; keel zwelling afsluiten; en een snelle daling van de bloeddruk, die is een symptoom van een schok reactie.

Vergiftiging van de behandeling

MedlinePlus merkt dat onmiddellijke medische aandacht is nodig als u of iemand die je kent heeft geslikt kaliumhydroxide. Herstel hangt af van hoe snel de behandeling is ontvangen. Spoel het weg van een chemische verbinding uit de huid met veel water. Maak niet de getroffen persoon braken tenzij medisch personeel vertelt u te doen. Medische behandeling kan omvatten ademhaling ondersteuning, een buis van de ademhaling, intraveneuze vloeistoffen en pijnstillende medicatie.


gerelateerde artikelen