Inositol & ADHD

September 5

Inositol & ADHD

Hyperactiviteit aandachtstekort beïnvloedt tussen de drie en vijf procent van de schoolgaande kinderen in de Verenigde Staten, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De symptomen van onoplettendheid, impulsiviteit en hyperactiviteit kunnen moeilijk te behandelen zijn. Terwijl een scala aan opties, variërend van gedragstherapie aan stimulerende medicijnen zijn beschikbaar, sommigen zoeken naar meer natuurlijke remedies. Het gebruik van supplementen zoals inositol heeft voorgesteld voor de aandoening; onderzoek ondersteunt echter niet de werkzaamheid.

Inositol

Inositol is geproduceerd in het lichaam van glucose en is de tweede hoogste geconcentreerd uit de B-vitamine familie. Interessant, kan drinken koffie verminderen het bedrag in het lichaam. Inositol vindt natuurlijk plaats in bepaalde voedingsmiddelen, zoals onverwerkte granen, tarwekiemen, rozijnen, limabonen, meest citrusvruchten en sommige noten. In de vorm van phosphatidylinositol, heeft deze stof helpt om de structuur van celmembranen, met name de darmen, de ogen en het beenmerg. Het wordt ook verondersteld een rol te spelen in de voeding van hersencellen.

Gebruik van Inositol

Inositol zoals bijvoederen verschillende heeft gebruikt. Het is aan de steun van de slaap, eczeem te behandelen en aanmoedigen haar en huid gezondheid gebruikt. Inositol kan worden gebruikt als een aanvulling voor die probeert om gewicht te verliezen en nuttig kan zijn bij de herverdeling van lichaamsvet. Het kan ook worden gebruikt om de cholesterol te verminderen en als een preventieve maatregel voor atherosclerose; geen klinisch bewijs ondersteunt echter haar rol in de cardiovasculaire gezondheid. Het is ook gebruikt voor de behandeling van pijn en gevoelloosheid in diabetische patiënten met schade aan de zenuwen, evenals personen met multiple sclerose. Als aanvulling, moet ongeveer 500 mg inositol worden gehouden met andere B-vitamines, meestal lecithine, om de juiste balans in het lichaam, volgens Dr Elson M. Haas.

ADHD

ADHD wordt gekenmerkt door symptomen van slechte aandacht en concentratie, impulsief gedrag en hyperactiviteit. Voorkomende symptomen tentoongesteld door kinderen zijn slechte aandacht voor detail, vergeetachtig of gemakkelijk afgeleid, het vermijden van moeilijke taken die vereist concentratie, slechte organisatie en moeilijkheid instructies te volgen. Een kind met ADHD ook hebben moeite controle van zijn gedrag, worstelen om te blijven zitten, praat snel, hardlopen of springen voortdurend, blurting antwoorden en anderen onderbreken. Genetica en blootstelling aan giftige stoffen in de baarmoeder zijn mogelijke oorzaken van de wanorde.

Gebruik van Inositol voor de behandeling van ADHD

Een studie gepubliceerd in Europees Neuropsychopharmocology onderzocht de effecten van myo-inositol, mondelinge inositol bijvoederen, bij kinderen met ADHD. Kinderen ontvangen myo-inositol of een placebo voor acht weken. De resultaten van de studie gevonden dat kinderen die nam myo-inositol bleek verzwarende symptomen van ADHD, die aangeeft dat er geen nuttig bij de behandeling van de aandoening. Geen andere klinische studies gepubliceerd waaruit blijkt of inositol mogelijk nuttig bij de behandeling van ADHD. Deze stof mag niet gebruikt worden zonder overleg met een arts.


gerelateerde artikelen