Tarwe zemelen voedingswaarde-informatie

August 23

Tarwe zemelen voedingswaarde-informatie

Tarwezemelen is bekend voor het verstrekken van een belangrijke bron van voedingsvezels, maar het is ook een grote bron van mineralen en sommige vitaminen. Harvard University "voeding bron" geeft aan dat een hoge inname van vezel van granen en volle granen zoals tarwezemelen is gekoppeld aan een verlaagd risico op hart-en vaatziekten en metabool syndroom.

Definitie

Zemelen is de vaste buitenste schil van de tarwe-plant. Als de onoplosbare tarwezemelen passeert met uw systeem, het helpt de spijsvertering, voegt bulk aan krukken en voorkomt verstopping. Om te profiteren van de voedings- en fiber geboden door tarwezemelen, moeten voedingsproducten worden gemaakt van 100 procent volkoren meel, omdat het proces dat witte bloem produceert de zemelen verwijdert. Volgens de Universiteit van Michigan integratiegeneeskunde verliest tarwezemelen vitaminen en vezels tijdens de verwerking. Tarwezemelen kan worden gekocht in bulk, maar moet worden koel gehouden als het snel ranzig draaien kan.

Basisvoeding

De gegevens van de voeding opgenomen in dit artikel is voor een deel 1-ounce van tarwezemelen, oftewel een half-cup. Dit dienende grootte bevat 60 calorie├źn, 1 gram vet, 18 gram van koolhydraten en eiwit 4 gram. Hetzelfde gedeelte verstrekt 12 gram van voedingsvezels, dat 48 procent van de gehele aanbevolen dagelijkse waarde vertegenwoordigt. Aangezien deze nutritionele analyse van pure tarwezemelen is, is het nuttig om te vergelijken met een halve kop van zemelen granen, waarin andere ingredi├źnten en iets minder tarwezemelen. Het equivalente serveren van zemelen granen bevat ongeveer 8 gram voedingsvezels, of 33 procent van de dagwaarde.

Vitaminen

Tarwezemelen is een goede bron van de B-vitaminen, waaronder niacine bij 19 procent van de DV; vitamine B6 bij 18 procent van de DV; Riboflavine en thiamine, beide met 10 procent van de DV. Ook ontvangt u 6 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van foliumzuur--B9-- en Pantotheenzuur--B5. Tot slot, tarwezemelen biedt een kleine hoeveelheid van de vetoplosbare vitamines E en K.

Mineralen

Tarwezemelen is een rijke bron van acht belangrijke mineralen. Het is uitzonderlijk hoog in mangaan, verstrekken van 161 percent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het levert ook extreem hoge hoeveelheden magnesium--43 procent van de DV--selenium--31 procent van de DV--- en fosfor--28 procent van de DV. Dropping een beetje maar nog steeds beschouwd als een goede bron, levert tarwezemelen 16 procent van de dagelijkse waarde van ijzer, 14 procent van zink en koper en 9 procent van kalium. Het laatste mineraal vinden in tarwezemelen is calcium, op 2 procent voor de DV.

Vetzuren

Hoewel tarwezemelen een kleine hoeveelheid verzadigd vet - 0,2 gram of 1 procent van de DV bevat - biedt het ook gezonde omega-3 en omega-6 vetzuren. Een half-kopje tarwezemelen biedt 46.8 mg omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren 571 milligram.

Overwegingen

Als u nog niet geweest met inbegrip van tarwezemelen in uw dieet en zal beginnen doen, het geleidelijk aan toevoegen. Te veel voedingsvezels toegevoegd te snel kan leiden tot gas, opgeblazen gevoel en krampen.


gerelateerde artikelen