Help voor tiener weglopers geconfronteerd met obstakels

February 4

Help voor tiener weglopers geconfronteerd met obstakels

Volgens een compilatie van statistieken van 1995 tot en met 2002 op de website van nationale Runaway Safeline weglopen 1,6 tot 2,8 miljoen kinderen elk jaar. Meer dan de helft worden getrapt of verlaten door hun ouders, en ongeveer 80 procent van de vrouwelijke weglopers verslag vorige misbruik niet wordt verhinderd. Tieners op straat staan gevaren variërend van middelenmisbruik tot de dood, maar een aantal programma's zijn ontworpen om zowel onmiddellijke en lange hulp te bieden.

Nationale weggelopen Safeline

Opgericht in Chicago in 1971, de nationale Runaway Safeline uitgebreid nationaal in 1974. Vandaag de dag biedt het informatie en bijstand aan weggelopen tieners in de VS en haar territoria. De hot-line, 1-800-RUNAWAY, is 24 uur per dag met raadgevers uitgerust om te helpen van de tieners en hun gezinnen een actieplan voor werken door moeilijke kwesties ontwikkelen. Betrokken vrienden, leerkrachten, ambtenaren van de rechtshandhaving en anderen die betrokken kunnen zijn zijn ook welkom om te bellen. De Safeline biedt informatie en verwijzingen voor tieners die medische zorg, begeleiding of andere steun nodig. Het biedt een bericht relay dienst voor gezinnen die willen om in te checken, maar zijn niet bereid om te spreken met elkaar rechtstreeks, en telefonische vergaderingen voor degenen die bemiddeling/mediation. Bovendien, partners de Safeline met Greyhound om weggelopen tieners een gratis busticket thuis. Met toestemming van de ouders kunt tieners ook een andere veilige locatie zoals een vriend het huis of therapeutische levende Gemeenschap.

Nationale veilige plek

Nationale veilige plek is een netwerk van gemeenschapsgerichte resource centers ontworpen om tieners een plek om te gaan voor hulp. Afhankelijk van de Gemeenschap bijvoorbeeld de deelnemende locaties firehouses, fast-food restaurants, Bibliotheken, YMCAs of een aantal andere faciliteiten. Nationale veilige plek deelnemers weer een gestandaardiseerde geel en zwart "Veilige plaats" teken in de buurt van de ingang. Als een tiener invoert, is alles wat ze nodig heeft om te zeggen, "Ik moet een veilige plek." Medewerkers zorgt voor een veilige en rustige plek om te wachten terwijl ze een lokale veilige plek counselor noemen. Aankomst in het algemeen binnen 30 minuten, kan de counselor bieden informatie en advies, alsmede een ritje naar een onderdak of een agentschap. Merk op dat als de tiener kiest om naar een schuilplaats of een agentschap, de wet ouderlijke kennisgeving vereist.

Verbond huis

Opgericht in 1972, is verbond huis nu de grootste particulier gefinancierde Amerikaanse liefdadigheid in de behoeften van dakloze jongeren. Verbond huizen zijn in 21 grote steden over de V.S. en Canada. De organisatie biedt een volledige waaier van diensten bekend als haar continuüm van zorg. Het eerste niveau is Street Outreach, waarmee noodvoorraden, warme maaltijden en informatie aan kinderen en jongeren op straat leven. Volgende is Crisis zorg, waaronder medische en geestelijke gezondheidszorg, alsmede kleding en maaltijden. Rechten van Passage omvat een scala van diensten voor tieners die ervoor kiezen te verplaatsen in een schuilplaats van Covenant House. De organisatie biedt deze tienerjaren met lopende counseling, werk, opleiding, juridische diensten, Onderwijsondersteuning en tijdelijke diensten met inbegrip van de nazorg voor degenen die bereid zijn te verhuizen.

Staat en lokale Resources

Vele staten en gemeenschappen hebben extra programma's voor jeugd weggelopen. Seattle biedt bijvoorbeeld jeugdzorg, een full-service systeem vergelijkbaar met Covenant House. De coalitie van Californië voor jeugd loopt een statewide crisis lijn om tieners en jonge volwassenen met crisis centers en middelen in hun omgeving. Tieners in de problemen kunnen controleren met vrienden of vertrouwde volwassenen te vinden van lokale diensten, waar zij zich bevinden.


gerelateerde artikelen