Zalm olie versus kabeljauw lever olie

February 14

Een verklaring van 2002 in het tijdschrift van de American Heart Association "Verkeer" zegt dat tal van studies hebben aangetoond dat twee omega-3 vetzuren presenteren levertraan en visoliën zoals zalm olie helpen kan te verminderen hart-en vaatziekten zowel in gezonde individuen en mensen met reeds bestaande hart-en vaatziekten. Terwijl kabeljauw lever olie en zalm olie zijn beide bronnen van de twee essentiële omega-3 vetzuren, ze bezitten in verschillende verhoudingen en bedragen. Levertraan en zalm olie ook verschillen in afkomst, vitaminegehalte en risico van toxiciteit.

Omega-3 vetzuren

Zowel levertraan en zalm olie zijn rijk aan twee omega-3 vetzuren beschouwd als essentieel voor de gezondheid: EPA, of elcosapentaenoic zuur, en DHA of docosahexaeenzuur zuur. Levertraan heeft meer DHA dan EPA en zalm olie heeft meer EPA dan DHA, hoewel in termen van enorme bedrag, zalm olie bijna tweemaal de EPA bevat en DHA van levertraan.

Aanbevelingen

De American Heart Association adviseert een gram elk van EPA en DHA per dag voor mensen met gedocumenteerde coronaire hart-en vaatziekten en 2 g tot 4 g per dag van elk voor mensen met hoog cholesterolgehalte. Natuurlijk adviseert het ook doen onder toezicht van een arts. Terwijl de AHA beveelt aan mensen zonder een van deze voorwaarden twee porties eten vis per week, bij voorkeur vette, vette vis zoals zalm, met het oog op de essentiële omega-3 vetzuren, raadt het niet verkrijgen van dat per uitkering van supplementen zonder de aanbeveling en het toezicht van een arts.

Vitaminen

Een eetlepel levertraan bevat circa 1.360 IU vitamine d, over dezelfde hoeveelheid als 1.5 pond of vette haring en sardientjes. Zalm olie heeft slechts 1/5 dat bedrag. Vitamine D is nuttig bij de opbouw van sterke botten en spieren en helpt ondersteuning van het zenuwstelsel. Levertraan is ook drie keer hoger in vitamine A dan zalm olie. Vitamine A ondersteunt groei en sterke immune functie en gezichtsvermogen.

Toxines

De American Heart Association lijsten zalm als één van de vijf meest gegeten vis met een laag kwikgehalte. Volgens de AHA, vers of bevroren zalm wellicht ongeveer 0,01 delen per miljoen van kwik, overwegende dat kabeljauw 0.11 ppm wellicht miljoen. Gemaakt van de lever van de vis, is levertraan zelfs vaker dan andere visolie bevat PCB's of andere milieu-toxines die de vis in het water, is blootgesteld als deze worden gefilterd door de lever, waar ze de neiging om te verzamelen.


gerelateerde artikelen