Kaneel & triglyceriden

January 3

Kaneel & triglyceriden

Kaneel blijkt te hebben van meerdere voordelen, inclusief de mogelijkheid om lagere niveaus van triglyceride, volgens een studie gepubliceerd in het "Diabetes Care" in 2003. In een artikel uit de James Ford Bell bibliotheek, "Een smaak van paradijs: kaneel," Troy David Osborne neemt kennis van het gebruik van kaneel reeds 65 A.D. In de Middeleeuwen was het voornamelijk gebruikt als een levensmiddelenadditief van smaak, maar diende ook als een symbool van de elite sociale status. Zelfs dan, werd kaneel gedacht dat de genezende eigenschappen.

Belang

Triglyceriden zijn een soort van vet dat in het bloed opbouwen kan. Triglyceridenspiegels worden vaak samen met cholesterolniveaus getest door middel van een bloedtest die een lipide-panel genaamd. Zoals aangegeven door de Mayo Clinic, bij bloedspiegels hoger dan klinische aanbevelingen zijn, kan er een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. Triglyceriden maken het bloed dikker en plakkerig, waardoor het hart harder werken om het bloed pompen. Behandelingen omvatten dieet, levensstijl, kruiden en medicijnen.

What to Look For

Kaneel wordt geoogst uit de schors van kaneel bomen. Kaneel is beschikbaar in de vloeibare capsules, in grond poeder vorm, zoals stokken of stekels, als thee en als olie. Echte kaneel is afkomstig van de soort Cinnamomun zeylanicum. Verschillende kaneel plantensoorten worden gebruikt en aangeduid als kaneel. Cassia is een verwante kaneel soorten die vaak wordt gebruikt als bijvoederen van kaneel. Het is vaak genoemd Chinese kaneel, Indonesische kaneel of Vietnamees kaneel. Dit is het type van kaneel gebruikt in de 2003-studie.

Dosering

Met zo weinig als 1/2 tsp. per dag van de grond, in water oplosbare kaneel gebleken naar lagere niveaus van triglyceride. Halve theelepel kaneel is gelijk aan 1 g kaneel. In de studie van 2003 "Diabetes Care", onderwerpen kregen 1, 3 of 6 gram kaneel per dag. Alle bedragen werden getoond om triglyceridenspiegels. De meest voorzichtige aanpak is om te beginnen met de kleinste dosis van 1 gram per dag en indien nodig verhogen.

Bijwerkingen

Kaneel is medicinaal gebruikt voor de behandeling van problemen met de spijsvertering, het gemeenschappelijk koude, slechte adem en, meest recent, diabetes. Volgens een rapport in juni 2008 in het "Journal van Drugs in Dermatologie", een patiƫnt rosacea verergering na afloop zelf inleiding van kaneel aanvullingen op het behandelen van hoge bloedsuikerspiegel gemeld. De auteurs maken echter melding geen wijdverspreid voorkomen van deze bijwerking. Andere bijwerkingen eventueel verhoogde hartslag, gezichts blozen, diarree en ademhalingsmoeilijkheden, volgens de "PDR voor kruidengeneesmiddelen."

Overwegingen

Houd er rekening mee dat er geen overtuigend bewijs is dat kaneel triglyceridenspiegels, volgens de Mayo Clinic zal verbeteren. Bovendien, de 2003-studie werd uitgevoerd voor personen met Diabetes Type 2. Het is niet bekend of kaneel suppletie hetzelfde effect zal hebben bij mensen zonder diabetes met hoge triglyceridenspiegels. Het is belangrijk om te informeren uw arts van eventuele supplementen u kan nemen of overwegen. Thomas Behrenbeck, MD, van de Mayo Clinic, raadt aan om zich te concentreren op veranderingen in levensstijl, zoals het eten van een hart-gezond dieet en verliezen overgewicht, voor de behandeling van hoge triglyceridenspiegels.


gerelateerde artikelen