Lijst van vezelrijk groenten

December 26

Lijst van vezelrijk groenten

Overzicht

Een dieet hoog in vezel verbetert de spijsvertering en stoelgang regelmaat, volgens de Harvard School of Public Health. Een dagelijkse inname van 21 tot en met 25 gram voor vrouwen en 30 tot en met 38 gram voor mannen wordt aanbevolen. Hele granen, peulvruchten, groenten en fruit bieden vezel in een goed uitgebalanceerd dieet. Identificatie van de groenten die de hoogste hoeveelheid vezels bevatten kunt u beter plan uw dieet.

Erwten

Lijst van vezelrijk groenten

Een kopje gekookte erwten bevat 8,6 gram vezels, volgens de Harvard University Health System. Erwten werken alleen goed als bijgerecht of in recepten. Erwten aan sla salades, soepen, pot taarten, stoofschotels, rijst en pasta salades te verhogen van de vezelinhoud van uw favoriete recepten toevoegen.

Broccoli

Lijst van vezelrijk groenten

1 kopje gekookte broccoli eten biedt 4,8 gram vezels, volgens de Harvard. Gekookte broccoli vormt een aanvulling op de belangrijkste vleesgerechten goed. Voeg verse citroensap of uw favoriete kruiden toe te voegen meer smaak aan de broccoli zonder calorieën of vet toe te voegen. Broccoli ook gaat goed in salades, stoofschotels en rijstgerechten als je niet door zelf bevalt.

Suikermaïs

Lijst van vezelrijk groenten

Suikermaïs als een vezelrijk groente, met een kopje gekookte zoete maïs met 3,2 gram vezels. Verse zoete maïs op de kolf is beschikbaar in de zomer bij supermarkten en boerenmarkten. Kook of grill de maïs op de kolf voor een bijgerecht vezel-rijk. Snijd de maïs off van de cobs het mengen in salades, salsas, soepen en andere gerechten. Tijdens de winter, bevroren of ingeblikt suikermaïs voldoet aan enkele van de behoeften van uw vezel.

Aardappelen

Lijst van vezelrijk groenten

Een gebakken zoete aardappel met de huid biedt ongeveer 8 gram vezels, maar een extra grote aardappel kan bevatten zelfs meer. Andere bereidingswijzen omvatten cubing het vlees voor soepen of koken bataat segmenten in een koekenpan met olijfolie en kruiden. Laat de skins op ongeacht de methode van de voorbereiding voor de meeste fiber.

Wortelen

Een kopje van rauwe wortelen biedt u 3.1 gram vezels, volgens de Colorado State extensie. De wortel is een veelzijdige groente die goed in veel verschillende gerechten werkt. In zijn rauwe staat werkt de wortel goed als tussendoortje of in een salade. Gekookte wortelen gaan ook in soepen, stoofschotels, roerbak en als bijgerechten.

Spruiten

Spruiten hebben een sterke, kool-achtige smaak, maar de kleine groene groenten bieden een aanzienlijke hoeveelheid vezels. Een kopje zoals hebbend 4.1g vezels in 1 kop. Probeer roosteren, stomen of sauteing van uw spruiten voor verschillende smaken. Breng op smaak met citroensap of uw favoriete kruiden. Spruiten werken goed met andere geroosterde groenten voor een bijgerecht vezel-rijk.

Winter Squash

Lijst van vezelrijk groenten

De Colorado State University Extension bevat Winterpompoen op haar lijst van vezelrijk groenten. Een kopje van de gekookte squash voegt 5,7 gram vezels aan uw dieet. U kunt schakelen tussen de bakken, roosteren, koken of Winterpompoen magnetron voor een verscheidenheid van smaken. Squash werkt goed op zijn eigen, of in andere gerechten.


gerelateerde artikelen