De ergste granen te verteren

December 21

De ergste granen te verteren

Voor de meeste mensen zijn korrels vrij gemakkelijk te verteren, zolang ze bent gekookt. De uitzonderingen zijn mensen die gluten intolerant en degenen die lijden aan complexe koolhydraten intolerantie of CCI. Mensen met CCI gebrek aan de juiste enzym nodig om te verteren korrels, zodat zij ervaren kunnen krampen, diarree en buikpijn na het eten van granen.

Tarwe

Mensen met een tarwe allergie kan niet elke hoeveelheid tarwe eten zonder te ontwikkelen van plotselinge reacties zoals ademhalingsproblemen, projectiel braken en andere ernstige bijwerkingen. Mensen met tarwe intoleranties zijn niet allergisch voor tarwe, maar het goed niet kan verteren. Verschillende niveaus van intolerantie kan optreden. Sommige mensen ervaren slechts subtiele symptomen zoals eczeem of pijnlijke gewrichten, terwijl anderen van maag-nood last misschien.

Andere granen met Gluten-rijk

Mensen die niet kunnen verteren granen met gluten hebben coeliakie. Mensen met gluten gevoeligheid kan verteren gluten, maar sommige bijwerkingen ervaren wanneer ze, zoals buikpijn en diarree eten. Gevoeligheid voor gluten is vrij algemeen, die een op de zeven mensen. Granen met gluten zijn gerst, tarwe, haver en rogge.

Onbewerkte granen

Het menselijke spijsverteringsstelsel verwerken niet ruwe granen. Alleen graminivorous dieren, zoals vogels, kunnen het verteren van ruwe granen. Nog, mensen die vaak een rauwe voeding volgen eten granen zonder koken ze. De sleutel om dit te doen is om weken, fermenteren of kiemen van de korrels. Zelfs na het inweken zijn quinoa, ruwe tarwe en gerst echter nog steeds moeilijk te verteren. Dit is omdat het kookproces breekt de enzymen, complexe suikers en zetmeel die het lichaam kan niet goed verteren.

Quinoa

Quinoa heeft een nootachtige smaak en is hoog in prote├»ne. Dit graan is ook glutenvrij en laag in calorie├źn. Echter, je moet koken quinoa, of hebt u problemen met het verteren. Onvoldoende verhit quinoa is taai en heel moeilijk is voor je lichaam om te verwerken.


gerelateerde artikelen