Is het mogelijk om een overdosis met mangaan & zink net uit voedselbronnen?

November 30

Is het mogelijk om een overdosis met mangaan & zink net uit voedselbronnen?

Je lichaam maakt gebruik van het mineraal mangaan voor zenuw en hersenfunctie, houden je bloedsuikerspiegel normaal, calcium absorptie, draaien uw voedsel in energie, bloed van stolling en het creëren van geslachtshormonen, bindweefsel en botten. Het mineraal zink speelt een rol in het immuunsysteem, groei en ontwikkeling, wond genezing, de zintuigen van geur en smaak, celdeling en de oprichting van DNA en eiwit. Deze mineralen zijn echter slechts in kleine hoeveelheden nodig. Ook veel van zink of mangaan giftig kan zijn.

Aanbevolen inname

De adequate inname niveau voor mangaan voor volwassenen is 2.3 mg per dag voor mannen, 1.8 mg per dag voor vrouwen, 2 mg per dag voor zwangere vrouwen en 2.6 mg per dag voor zogende vrouwen. Het aanbevolen dieet hoeveelheid voor zink is 11 mg per dag voor mannen, 8 mg per dag voor vrouwen, 11 mg per dag voor zwangere vrouwen en 12 mg per dag voor zogende vrouwen. Probeer om te voldoen aan deze aanbevelingen via voedsel in plaats van via supplementen.

Mangaan toxiciteit

Er zijn geen meldingen van mangaan toxiciteit alleen uit voedselbronnen, volgens het Linus Pauling Instituut. Meeste gevallen van mangaan toxiciteit zijn als gevolg van geïnhaleerde mangaan, hoog gehalte aan mangaan van de oplossingen gebruikt voor totale parenterale voeding of voeding buizen, besmet water of hoge inname van supplementen. Niet meer dan het toegestane inname van de bovenste niveau van mangaan, of 11 mg per dag, van supplementen consumeren.

Zink toxiciteit

Niet consumeren meer dan de toegestane inname van de bovenste niveaus van zink, die 40 mg per dag voor volwassenen, is tenzij u onder toezicht van een arts bent. De meeste mensen die lijden aan zink toxiciteit hoge niveaus van zink via supplementen hebben verbruikt of besmet voedsel, niet van het eten van voedingsmiddelen die van nature zink bevatten, neemt nota van het Linus Pauling Instituut. Hoge niveaus van zink verbruik over een langere periode van tijd kunnen de koper tekort veroorzaken.

Overwegingen

Voldoet aan de aanbevelingen voor vitamines en mineralen door het volgen van een gezonde voeding te beperken van het risico van toxiciteit van elke één nutriënt. Het is onwaarschijnlijk krijgt u giftige hoeveelheden voedingsstoffen uit voedsel alleen, en voedingsmiddelen bevatten meerdere nutriënten evenals calorieën om u te voorzien van energie. Als u zich zorgen maakt over uw inname van vitaminen en mineralen, vasthouden aan een multivitamine die niet in meer dan 100% van de RDA alle voedingsstoffen voorzien plaats nemen van nutriënten supplementen.


gerelateerde artikelen