Wat Is de rol van een voedingsdeskundige?

November 17

Wat Is de rol van een voedingsdeskundige?

Goede voeding is essentieel voor gezonde leef- en algehele welzijn. Een voedingsdeskundige kan spelen een belangrijke rol in uw gezondheid door uw dieet te evalueren en bieden u gepersonaliseerd advies. Gebaseerd op uw gezondheidsdoelen of medische behoeften, kan de voedingsdeskundige aanbevelingen doen en maaltijd plannen samen te stellen. Diëtisten werken in vele instellingen, met inbegrip van particuliere praktijken, ziekenhuizen, scholen en gezondheid afdelingen.

Voedingsdeskundige functies

Het is moeilijk om te blijven goed geïnformeerd over de nieuwste trends van het dieet. Als u probeert om gewicht te verliezen of het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten, een voedingsdeskundige kan een leidraad over hoe veilig en effectief uw doelen te bereiken. Voedingsdeskundigen ontwikkelen maaltijden plannen, onderwijzen over gedeelte controle en zijn gekwalificeerd om te schrijven voor speciale diëten voor de behandeling of preventie van ziekten, zoals hart-en vaatziekten en diabetes.

Klinische voedingsdeskundigen

Klinische diëtisten werken in medische instellingen, zoals artsen kantoren, ziekenhuizen en klinieken. Deze diëtisten zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van medische voeding therapie, een therapeutische methode die wordt gebruikt om ziekten te behandelen door specifiek het afstemmen van het dieet. Klinische diëtisten werken met artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg te ontwikkelen maaltijd plannen waarmee de juiste hoeveelheid voedingsstoffen aan patiënten, op basis van hun medische aandoeningen. Taken kunnen omvatten formuleren van maaltijden voor een vultrechter of die voeding onderwijs klassen voor mensen met medische aandoeningen.

Foodservice voedingsdeskundigen

Foodservice diëtisten werken in school cafetaria's, restaurants en andere grootschalige levensmiddelenbedrijven. Na van overheid of staat beleid is meestal een essentieel onderdeel op deze positie. Specifieke richtsnoeren moeten worden gevolgd met betrekking tot porties voedsel Groepeeropties en menu ontkenningen. Routine audits en inspecties worden gedaan om de zorgen van de keukenbrigade en managers zijn in overeenstemming met de wettelijke normen. Foodservice voedingsdeskundigen adviseren ook voor de behandeling van de speciale dieet zorgen en voedselallergieën.

Sport diëtisten

Een sport-voedingsdeskundige werkt met sporters en coaches om sportieve topprestaties. Individuele plannen zijn ontwikkeld op basis van elke atleet nutriënten behoeften. Een sport-voedingsdeskundige werkt ook samen met atletische trainers voorkoming van letsel te helpen herstellen van de atleten. Nutriënt timing en goede supplementen zijn belangrijk voor trainingen, oefeningen en spelletjes. Sport diëtisten werken voor middelbare scholen, universiteiten of professionele organisaties. Individuele sporters kunnen ook sport diëtisten huren tijdens het laagseizoen.

Het kiezen van een gekwalificeerde voedingsdeskundige

De term "voedingsdeskundige" kan niet garanderen u werkt met een geaccrediteerde en licentie professionele. Een persoon kan beweren te zijn van een voedingsdeskundige, zelfs als ze geen academische of klinische achtergrond in het veld heeft. Om ervoor te zorgen dat u werkt met een gekwalificeerde professional, uitzoeken een geregistreerde diëtist. Deze professionals hebben voltooid ten minste een bachelor's degree goedgekeurd door de Academie van dieetleer en voeding; eindigde een gesuperviseerde praktijk-programma; en geslaagd voor het examen van de nationale registratie. Geregistreerde diëtisten kunnen gebruiken de term voedingsdeskundige, maar een voedingsdeskundige zonder deze kwalificaties mag geen gebruik maken van de titel van een geregistreerde diëtist, R.D. uitgeroepen na de naam van de persoon.


gerelateerde artikelen