Neem je ijzer met vitamine C?

August 17

Neem je ijzer met vitamine C?

De belangrijkste rol van het ijzer in het lichaam is voor het vervoer van zuurstof en koolstofdioxide door het bloed. Vitamine C is noodzakelijk voor de groei en het herstel in je lichaam, en het verhoogt de absorptie van ijzer. De meeste mensen krijgen voldoende vitamine C uit hun dieet, dus inname van een supplement vitamine C niet noodzakelijk kan zijn. Bent u in gevaar van ijzertekort, verhogen van uw inname van ijzer moet een prioriteit, maar helpt het consumeren van vitamine C met ijzer supplementen. Kinderen en zwangere vrouwen hebben een grote kans dat ijzer tekort. Je moet ook meer ijzer als je zware periodes of vaak bloed doneren.

Vitamine C verbetert de absorptie van ijzer

Volgens een rapport gepubliceerd in de "International Journal voor vitamine en Nutrition Research" in 2004, verbetert vitamine C de absorptie van ijzer. Wat voedsel bevat stoffen die een remmende werking van de absorptie van ijzer, en met inbegrip van vitamine C tijdens deze maaltijden helpt het remmende effect tegengaan. U moet verbruiken vitamine C tijdens op hetzelfde moment te helpen absorberen ijzer. Het maakt geen verschil of de vitamine C een supplement (ascorbinezuur is) of in voedsel. Aan de andere kant, een component in zwart en pekoe tea bindt met ijzer en vermindert het bedrag dat je lichaam absorberen kan, dus het is best om te voorkomen dat het drinken van thee met uw ijzer supplement.

Krijgen van voldoende ijzer van voedingsmiddelen

De Amerikaanse National Library of Medicine bevat eieren, ijzer-verrijkte granen, rundvlees, lever, oesters, zalm en tonijn als sommige van de beste voedselbronnen van ijzer. Volgens het USDA bevatten varkensvlees, kokkels en oesters de hoogste niveaus van ijzer, elk met 7.4 milligram van ijzer of meer in elke 3-ounce portie. Ijzer in fruit, groenten, granen en ijzer supplementen is moeilijker te absorberen dan ijzer in vlees, zodat aan te vullen met vitamine C bij het eten van deze voedingsmiddelen absorptie verbeteren zou. Houd er rekening mee dat mannen 8 mg ijzer per dag nodig. Vrouwen leeftijd 50 en onder vereisen 18 milligram per dag en 27 milligram tijdens de zwangerschap, terwijl vrouwen leeftijd 51-plus alleen vereisen 8 mg per dag.

Krijgen van uw vitamine C

Vitamine C tekort kan leiden tot ijzertekort, vanwege gereduceerd ijzer absorptie. Het aanbevolen dieet hoeveelheid van vitamine C is 90 mg per dag voor mannen en 75 milligram voor vrouwen. Alle groenten en fruit zijn bronnen van vitamine C. Enkele van de meest potente fruit bronnen omvatten citrus, meloen, kiwi, mango's, papaja's, ananas, watermeloen en bessen. Groenten met een hoog vitamine C-gehalte bevatten groene groenten, aardappelen, zoete aardappelen, tomaten, rode paprika en winter squash.

Veiligheid met het nemen van supplementen

Overleg met uw arts alvorens eventuele supplementen als je op medicatie of een medische aandoening hebt. Diarree en obstipatie zijn veelvoorkomende neveneffecten van ijzersupplementen. Als u hogere doseringen nemen, zijn misselijkheid en braken mogelijke bijwerkingen. Meeste ijzersupplementen bevatten 325 mg ijzer. Neemt u teveel ijzer, ernstige bijwerkingen kunnen optreden. Geen melk drinken, calciumsupplementen of antacida tegelijkertijd neem een ijzer supplement nemen. Om te voorkomen maagklachten en diarree, neem niet meer dan 2.000 mg vitamine C supplementen in een dag. Vitamine C supplementen interactie met vele gemeenschappelijke medicijnen, zoals geboortebeperking pillen, aspirine, paracetamol en steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen.


gerelateerde artikelen