104 koorts in een peuter

March 23

104 koorts in een peuter

Een normale temperatuur voor een peuter is 98,6 graden of iets hoger. Een koorts van 104 graden geeft aan een medisch probleem dat moet worden beoordeeld door een arts. Een kind met koorts van 104 graden hebben zelden, zal een aanval als gevolg van de verhoogde temperatuur.

Oorzaken

Een peuter van koorts van 104 graden is vaak als gevolg van influenza. Het kan ook worden veroorzaakt door een verkoudheid, een oorontsteking, meningitis, een urineweginfectie, infectie in de bloedbaan of een andere aandoening. Van het kind arts kunt bepalen dat de precieze oorzaak van de koorts afhankelijk van het kind de andere symptomen, een lichamelijk onderzoek en laboratoriumonderzoek.

Begeleidende symptomen

Een koorts van 104 graden in een peuter kan vergezeld gaan van een aantal symptomen, afhankelijk van de oorzaak van de koorts. Voorkomende symptomen zijn een runny neus, snelle ademhaling, slijm, hoesten, rode wangen, braken en diarree. Minder voorkomende symptomen zijn oorpijn, verwarring, moeilijkheid ontwaken, een huiduitslag, een stijve nek, piepende ademhaling, ademhalingsproblemen, weinig of geen urineproductie en een weigering om te eten.

Waarschuwing

Een koorts van 104 graden moet worden beoordeeld door een arts, volgens de American Academy of Family Physicians. De arts van het kind moet worden genoemd of het kind moet worden genomen om de SEH. De ouder of verzorger moet bereid zijn om te vertellen van de arts als de koorts werd eerst opgemerkt en alle andere symptomen die het kind heeft tentoongesteld. Een lijst van medicijnen die hebben gekregen en toen zij werden gegeven is ook nuttig. De arts kan ook wilt weten als het kind is blootgesteld aan een besmettelijke ziekte in de laatste paar weken.

Behandeling

De Palo Alto Medical Foundation geeft aan dat paracetamol of ibuprofen meestal gebruikt wordt voor de behandeling van koorts in een peuter. Het is belangrijk om zorgvuldig lezen het etiket of het vak om aan te geven van de juiste dosering. De medicatie moet worden in een doseringsvorm geschikt voor peuters. Ouders zijn soms geïnstrueerd Geef het kind een lauw bad of het lichaam van het kind met een lauw washandje spons. De kamer moet worden gehouden met een aangename temperatuur en het kind moet lichte kleding dragen. Terwijl de peuter de eetlust kan worden verminderd, moeten vloeistoffen worden aangemoedigd om uitdroging te voorkomen. Het kind moet meer rust dan normaal als hij herstelt.

Dingen te vermijden

Aspirine moet niet worden gegeven aan een peuter zonder voorschrift van de arts, verklaart de Nemours Foundation. Zelden, kan het leiden tot een ernstige complicatie Reyes syndroom genoemd. Een kind dat is koelend moet niet worden overbundled met meerdere lagen van kleding en dekens. Een peuter moet niet worden gegeven een koud bad of ingesmeerd met wrijven alcohol.


gerelateerde artikelen