Wat zijn de symptomen van een allergie voor rabarber?

April 6

Wanneer allergiesymptomen aan levensmiddelen eerst ontstaan, is het belangrijk om te bepalen van de bron om te voorkomen dat aanvullende of strengere allergische reacties. Rabarber allergieën, in het bijzonder kunnen worden moeilijk te detecteren vanwege sporadische consumptie of beroepsmatige blootstelling, die veel andere plantaardige voedingsmiddelen bevat. Hoewel de symptomen van een negatieve reactie op rabarber in het algemeen binnen een paar uur doorgeeft, blijven de meeste patiënten gesensibiliseerde voor het leven. Kinderen, waarvan allergieën kunnen komen en gaan, vertegenwoordigen de uitzonderingen op dit hogere risico voor terugkerende gezondheidsproblemen.

Interne en externe jeuk

Hanteren of consumeren van rabarber kan resulteren in het gemeenschappelijk symptoom van de allergie van jeuk in de huid of de slijmvliezen kort na contact of inslikken. Volgens de National Institutes of Health, of NIH hangt het tijdschema in de verspreiding van rabarber allergenen door het hele lichaam. Patiënten kunnen beginnen te jeuken meteen in de mond, lippen, tong of keel. Jeukende huid en ogen kunnen optreden bij het aanraken van de rabarber planten of wanneer hun irriterende stoffen de huid of oog membranen bereiken, allergenen, intern verspreid via de bloedbaan.

Allergische anafylactische reacties

Bij mensen met ernstige rabarber allergieën of onderliggende hart of ademhalingsproblemen, kan een gevaarlijke groep allergiesymptomen snel beïnvloeden het hele lichaam. Anafylaxie begint met een snelle daling van de bloeddruk en kan eindigen met verlies van bewustzijn, shock of de dood. De NIH waarschuwt dat patiënten of hun vennoten moeten Bel 9-1-1 voor onmiddellijke paramedicus hulp als anafylactische symptomen optreden. Een race puls, ernstige zwelling van de keel, piepende ademhaling, zwakte en verwarring kunnen vooruitgang richting flauwvallen, respiratoir falen en hartstilstand.

Respiratoire allergiesymptomen

Afwezig zeldzame problemen met bloeddruk en obstructie van de luchtwegen, matige respiratoire symptomen meestal vergezeld gaan van allergische reacties op rabarber. Loopneus en neusverstopping kunnen beginnen binnen een uur of twee van het eten van rabarber, meldt de Universiteit van Maryland (UM) Medical Center. Hoesten en niezen kunnen optreden als het lichaam probeert te ontdoen van rabarber allergenen. In tegenstelling tot de hooikoorts symptomen, de meerderheid van de ademhalingsproblemen van rabarber allergieën verdwijnen binnen een paar uur.

Problemen met de spijsvertering

Problemen met de spijsvertering helpen ook om te onderscheiden van rabarber allergieën van allergische reacties op stuifmeel. De UM Medical Center meldt dat de symptomen met misselijkheid beginnen en naar de maag en intestinale pijn en krampen verplaatsen. Net als hoesten en niezen, zijn vlagen van braken en diarree bedoeld om sommige van de allergenen uit het lichaam verwijderen. De symptomen van rabarber allergieën verdwijnen in het algemeen wanneer het spijsverteringsproces concludeert.


gerelateerde artikelen