Zout-inname aanbevolen voor hartaanval patiënten

October 9

Zout-inname aanbevolen voor hartaanval patiënten

Voeding speelt een grote rol in iemands risico voor hart-en vaatziekten. Het wijzigen van uw dieet na een hartaanval kan helpen verminderen uw risico voor toekomstige hartaanvallen. Om deze reden zal de meeste mensen een cardiale dieet worden voorgeschreven door hun arts na een hartaanval. Een cardiale dieet beperkt bepaalde voeding elementen die kunnen bijdragen tot hart-en vaatziekten, met inbegrip van natrium. Natrium is essentieel voor een goede gezondheid, maar teveel natrium kan leiden tot hoge bloeddruk, waardoor het risico van een hartaanval.

Natrium aanbevelingen

De 2010 dieet richtsnoeren voor Amerikanen raden dat volwassenen niet meer dan 2.300 mg natrium per dag consumeren en personen ouder dan 50 Beperk Natrium inname tot 1500 mg per dag. Bepaalde subgroepen die op een hoger risico voor hart-en vaatziekten, met inbegrip van Afro-Amerikanen en mensen met diabetes, nierziekten of hoge bloeddruk, moeten Natrium inname beperken tot 1500 mg per dag ongeacht leeftijd. Omdat de inname van natrium is grotendeels van invloed op iemands risico voor hart-en vaatziekten, adviseert de American Heart Association niet meer dan 1.500 mg natrium per dag voor iedereen. Uw arts kan u vertellen wat de juiste hoeveelheid natrium is voor jou.

Levensmiddelen te beperken

Tafelzout is één van de grootste bijdragen aan dieet Natrium inname, met 1 theelepel keukenzout 2325 mg natrium bevat. Beperking van het bedrag van de tabel zout die u op een dagelijkse basis gebruiken kan een grote impact hebben op de hoeveelheid natrium die je verbruikt. Verwerkte gemaksproducten, zoals bevroren Diners, boxed Diners, ingeblikte groenten, soepen en vis, jarred spaghetti saus, lunch vlees, spek, ham, worst, salade dressings en smeltkaas, zijn meestal zeer hoog in natrium en moet worden vermeden. Ook limiet kruiden mengsels die zout bevatten, met inbegrip van knoflook, zout en citroen peper, die zijn rijk aan natrium als goed.

Zoutarm voedingsmiddelen

Probeer ter vermindering van de inname van natrium, koken vanaf nul zoveel mogelijk zodat je bent in staat om te bepalen welke zout toegevoegd aan uw voedsel. Verse of gedroogde kruiden of het SAP van citrusvruchten kan worden gebruikt voor het seizoen van uw voedingsmiddelen in plaats van zout. Kies vers of bevroren fruit en groenten. Als u liever de ingeblikte groenten, zoekt u naar "geen zout toegevoegd" opties. Kies volledige, onbewerkte stukken vlees, vis en gevogelte, die laag in natrium zijn. Beperk kaas inname en kies verminderd-natrium opties wanneer beschikbaar, zoals verminderd-natrium kwark.

Professionele middelen

Als u vragen over uw dieet na een hartaanval hebt, raadpleegt u een geregistreerde diëtist. Een diëtist kan beoordelen uw voedingstoestand en help u ontwerpt een eten plan om te voldoen aan uw voedingsbehoeften. Een diëtist kan u in controle van uw inname van natrium en vermindering van het natriumgehalte in uw dieet desgewenst begeleiden.


gerelateerde artikelen