Familie-activiteiten om te leren van Financiën aan studenten met een handicap

October 4

Familie-activiteiten om te leren van Financiën aan studenten met een handicap

Leren hoe om persoonlijke financiën te beheren is een essentieel functionele levende vaardigheid. Voor studenten met een functiebeperking kunnen begrip geldzaken zijn de sleutel tot grotere zelfstandigheid. Ook kan het de basis voor het bouwen van een leven dat is productief, zinvolle en vervullend. Hoewel het kan lastig zijn om te leren van financiële managementvaardigheden aan jongeren die cognitieve uitdagingen hebben, is het de moeite meer dan waard. Diane Tolbert-Butler, een Chicago gebaseerde leren gedrag specialist die leert studenten met een handicap voor meer dan 34 jaar en die is ook de moeder van een jonge volwassene die speciale behoeften heeft, heeft een aantal tips voor het omzetten van leuke familie activiteiten in mogelijkheden om te leren van handicap studenten over de financiën.

Erover praten

Bespreken van uw familie financiën met uw kind. Maken het echt met behulp van uw salaris stubs, rekeningen, de verklaringen van de betaalrekening en ontvangsten als het onderwijs tools. Als uw kind heel jong is of cognitie ernstig heeft geschaad, begint u uw gesprek door het lezen van een eenvoudig boek waarin financiële begrippen, zoals "A stoel voor mijn moeder" door Vera B. Williams, "Beatrice de geit" door Page McBrier of "A mand van Bangles" door Ginger Howard. Tijdens het lezen, stoppen vaak om wijzen van het boek lessen over geld en Financiën, zodat uw kind de informatie te verwerken en om te testen uw kind begrip door vragen te stellen. "Gesprekken over de financiën met boeken of tastbare objecten koppelen is een krachtige techniek voor het aanleren van diverse leerlingen over financiën," zegt Tolbert-Butler. "Het is vooral effectief omdat het helpt studenten herinneren concepten die u aan hen over gesproken heb door ze te koppelen met het verhaal of object."

Speel spellen

Toestaan dat spellen als "Monopolie" en "The Game of Life" over te nemen centrum fase tijdens familie spel nachten. Als je speelt, neem de tijd om uit te leggen van de toepassingen van het echte leven van de concepten in het spel. Als uw kind enthousiast over computer-spelletjes is, profiteer van de vele educatieve spelletjes op het Internet die zijn ontworpen om kinderen over geld onderwijzen. Enkele goede games voor het onderwijs kinderen te identificeren en te leren de waarde van de munten zijn "Coin Memory spel" en "Peter Pig's geld teller." "Dollar Dive" kan worden gebruikt om kinderen over het toevoegen van de munten te leren. "Ed's Bank" en "Road Trip op een spaarrekening" zijn ideale spellen voor onderwijzen over te slaan, zakgeld en budgettering. "Games zijn goede activiteiten voor het onderwijs studenten met een functiebeperking over financiën omdat ze herhalen en concepten te versterken zonder dat ze saai," zegt Tolbert-Butler. "Herhaling is cruciaal voor nieuw onderwijs of uitdagend concepten aan studenten met speciale leerbehoeften."

Soort geld

Sla uw wijziging in een pot en, wanneer dit vol is, het sorteren van de munten en plaats ze in munt wrappers. Gebruik dit als een kans om te leren van uw kind over tellen, muntstukbenamingen identificeren en opslaan. Beginnen met het verzamelen van een munt, kan ook deze vaardigheden stimuleren. "Hands-on activiteiten kunnen groot zijn voor het onderwijzen van kinderen met een verstandelijke how to handle geld ook voor de unieke behoeften van lichamelijk gehandicapten kinderen worden. Sorteren van munten kunt bijvoorbeeld slechtzienden studenten leren om te onderscheiden van munten door de vorm en grootte. Het kan ook helpen studenten die hebben beperkte hand functie versterken hun fijne motoriek, "zegt Tolbert-Butler.

Plan het gezinsbudget

Lijst van uw inkomen en uw uitgaven detailleren. Heeft uw kind een rekenmachine gebruiken in uw maandelijkse kosten optellen en hen aftrekken van uw maandelijkse inkomen. Praat met hem over de verschillen tussen de wensen en behoeften. "Begin langzaam," suggereert Tolbert-Butler. "Budgettering helpt studenten met een handicap over financiën doordat ze integreren en toepassen van vaardigheden zoals het toevoegen, aftrekken en het maken van lijsten. Start door het hebben van uw kind categoriseren kosten en uitbreiding als de wensen en behoeften. Geleidelijk aan verwante vaardigheden werken zoals al de kosten in elke categorie optellen en, uiteindelijk, aftrekken van de kosten van inkomen."

Vergelijking Shop

Heeft uw kind u helpen vinden van de beste prijzen voor de producten die u koopt. Maak een lijst van de items die u van plan bent te kopen. Kijk door de krant circulaires, catalogi, mail aanbiedingen en websites om de beste prijzen te vinden. Bespreken van manieren om een betere deal, zoals het aanmelden voor een klantenkaart, met behulp van coupons of zoeken naar kortingen. "Vergelijking winkelen helpt studenten met een functiebeperking over financiën leren door hen onderwijzen hoe herkent u een goede deal," zegt Tolbert-Butler.

Neem een excursie

Bezoek plaatsen die zich voor discussies over de financiën lenen. "Excursies naar bedrijven die betrokken zijn met financiën helpen handicap studenten bouwen zinvolle verenigingen en krijg een gevoel voor hoe hun processen werken," zegt Tolbert-Butler. Banken, supermarkten en winkelcentra zijn alle bestemmingen die u samen kunt verkennen. Maak het meeste van uw reizen door bespreken wat je observeren en het verzamelen van literatuur. Bel van tevoren te regelen van een rondleiding of een korte ontmoeting met een manager of medewerker van de klantenservice.

Zet het in de praktijk

Geef uw kind kansen toepassen wat ze geleerd. Vertel haar om haar eigen maandelijkse budget te maken. Vraag haar om te sparen voor de dure onderdelen die zij zou willen kopen. Help haar een bankrekening instelt. Toestaan dat haar geld en cadeau kaarten gebruiken om aankopen te doen. "Kansen om te leren door te doen zijn essentieel voor het helpen van studenten met een functiebeperking leren over financiën," zegt Tolbert-Butler. "Ze laten ontwikkelen competentie door praktijkervaring."


gerelateerde artikelen