Situps, heup flexoren & lordose

October 5

Situps, heup flexoren & lordose

Hoewel uw wervelkolom is normaal van van voren curven naar achteren, kunnen zwakke of gespannen spieren te veel kromming, wat resulteert in slechte houding, pijn en schade risico veroorzaken. Uw heup flexoren zijn spieren aan de voorzijde van je dijen. Als uw heup flexoren strak zijn of uw abs zijn zwak, kan hierdoor een grotere kromming van uw onderrug, een medische aandoening, de zogenaamde hyperlordosis, die vaak tot lordose verkort is. Versterken van uw abs met situps naast het uitrekken van uw heup flexoren te voorkomen of corrigeren van hyperlordosis.

Hyperlordosis

Wanneer de heup flexoren sterk ten opzichte van uw abs zijn, is de bovenkant van je bekken naar voren gekanteld. Dit de buik steekt uit en buigt de lagere terug naar binnen. Waar spanning is normaal verspreid over de hele rug, lordose oorzaken druk te concentreren op een paar wervels waar de achterkant naar binnen het meest buigt. Dit kan leiden tot pijn in de onderrug, slechte houding en verhogen het risico op rugletsel.

Heup flexoren

Uw normaal denk dat crunches uw abs, versterken zal hoewel veel van het werk wordt gedaan door de heup flexoren, de heupen naar voren trekken. SportsInjuryClinic.net adviseert abs, hamstrings en bilspieren te versterken, en heup flexoren en de erector spinae van uw lagere terug, die zich uitstrekt tot juiste hyperlordosis. Volgens kettlebell trainer Pavel Tsatsouline, veel mensen last van hyperlordosis omdat mensen ofwel zijn fysiek inactief of opleiding hun abs onjuist.

Oefeningen

Tsatsouline beveelt een variatie van de zit ontwikkeld door de World Health Organization adviseur Dr. Vladimir Janda, een gerenommeerde terug specialist. De Janda zit impliceert een gewicht achter je hielen plaatsen tijdens het uitvoeren van een zit. Op het gewicht tussen uw hakken en kont te drukken zal het losraken van uw heup flexoren, waardoor je kunt focussen op uw abs en obliques. Het gewicht, zoals een kettlebell of een stapel van schoolboeken, moet groot genoeg dat je knieƫn zijn gebogen comfortabel, en zwaar genoeg om te blijven bestaan. De rek van de heup flexoren Duw voorzichtig je been naar achteren, waar is uw dij achter het midden van uw heup. Begin zachtjes en nooit gaan pijn.

Veiligheid

Hoewel hyperlordosis uit de zwakke spieren voortvloeien kan, behandel het als een medisch probleem in plaats van een fitness-probleem. Als u al hyperlodosis, of andere rugproblemen hebt, raadpleeg dan uw arts voordat u begint met nieuwe oefenprogramma's. Terwijl de oefening is een belangrijk onderdeel van het terug gezondheidsverbetering, plaatst oefenen met rugproblemen u op een veel hoger risico van verwonding. Uw arts kan helpen op maat oefeningen om uw individuele medische en fysieke conditie.


gerelateerde artikelen