Is het goed om pijnlijke worden de dag na een training?

March 5

Is het goed om pijnlijke worden de dag na een training?

Je hebt net klaar met een intensieve training sessie, en u weet de volgende dag, het komt: spier pijn dat u de bekende twinges van spierpijn de dag na een training geeft. Alles wel beschouwd, is meeste spierpijn de positieve reactie van uw lichaam op groeit sterker. Echter, als je niet hoe om te gaan met spierpijn leren, kan het leiden tot schade.

Twee typen

Niet alle vormen van spierpijn zijn hetzelfde. Er bestaan twee types. De eerste is onmiddellijke spierpijn. Dit is het soort dat u zich tijdens voelt of onmiddellijk volgende oefening. De tweede soort is vertraagde begin spierpijn of DOMS. Dit is wanneer pijn 24 tot 48 uren ontwikkelt nadat u oefenen en meestal ongeveer drie dagen na de uitoefening ophoudt. Onmiddellijke spierpijn geeft aan dat uw spieren worden moe na een zware training terwijl DOMS dat u intens genoeg betekent om kleine scheuren in uw spieren getraind. Wanneer deze tranen zijn herbouwd, kunnen uw spieren groter en sterker worden.

Voordelen

DOMS ervaren heeft een aantal voordelen. DOMS geeft bijvoorbeeld aan uw spieren veranderen en groeien groter. Oefening is niet genoeg om sterker--u moet uitoefenen op een intensiteitsniveau dat is genoeg om te worden uitdagend. DOMS is een indicator die u zijn voltooiing van dit. "Hoewel DOMS geassocieerd met iets negatiefs, het is eigenlijk een fysiologisch positief hebben gereageerd," volgens Dr. David J. Szymanski, directeur van de Applied Physiology Laboratory aan de Louisiana Tech University, geïnterviewd in "Running"tijdschrift Times. "Zodra je lichaam wordt blootgesteld aan wat maakte je pijnlijke, de volgende keer dat je lichaam zal zeggen, ' Ik heb het, ik zal je beschermen."

Nadelen

Een fijne lijn bestaat tussen de uitoefening in een intensief tempo te bouwen spier- en oefenen in een intensief tempo te leiden tot schade. Verhoging van uw trainingssessie te snel in intensiteit, kan frequentie of duur leiden tot spierpijn die uw risico op stam en letsel verhoogt. Wanneer u DOMS ondervindt, presteren niet de dezelfde uitdagende training de volgende dag. Niet om uit te rusten kan verder scheuren van de spieren en leiden tot letsel. Als uw spierpijn is gepaard met een gevoel van zwakte of instabiliteit, kan dit duiden op een onderliggende blessure.

Schoppen spierpijn

Om te zoeken naar de juiste balans tussen goede en slechte spierpijn, uitdaging jezelf in uw oefeningsroutines, maar een uitdaging in een redelijk tempo. Verhogen van uw trainingsduur tussen vijf en 10 minuten elke maand en stijging gewichten voor weerstand opleiding door 2 tot en met 5 lbs. Wanneer u kunt. Hierdoor krijgt uw spieren tijd om te acclimatiseren naar een nieuwe uitdaging alvorens op een ander. Rust tussen de sets van gewichtheffen kan ook helpen om spierpijn te verminderen.


gerelateerde artikelen