Wat moet een 16-maanden oude eten?

September 21

Wat moet een 16-maanden oude eten?

Uw peuter genieten van nieuwe voedingsmiddelen en kijk uit naar het eten kijken kan lonend zijn. Tegen de tijd dat uw baby 16 maanden oud is, kan hij de stevigste voedsel eten. Hoewel uw peuter een kieskeurig eter op deze leeftijd wellicht, herhaaldelijk het introduceren van hem aan een grote variëteit van voedsel houdt zijn dieet gezond en leert hem als een evenwichtige eter in de toekomst.

Voedingsgroepen

Wat moet een 16-maanden oude eten?

Uw 16-maand-oude peuter moet een evenwichtige voeding bestaat uit alle essentiële Voedingsgroepen. Voorzien van haar een verscheidenheid van eiwitten, koolhydraten, zuivel, fruit en groenten per dag. Uw baby kan bonen, vlees, vis, melk en yoghurt, brood, ontbijtgranen en korrels en alle vruchten en groenten hebben, tenzij anders geadviseerd door een arts. KidsHealth adviseert ook biedt kinderen tussen 1 en 2 jaar oude extra ijzer-verrijkte voedingsmiddelen, zoals vlees, bonen, tofu en iron-rich granen.

Voedsel om te vermijden

Wat moet een 16-maanden oude eten?

De American Academy of Pediatrics suggereert niet langer onthouden van voedsel allergieën, zoals noten, melk, eieren, soja en vis, peuters is gekoppeld. Huidige studies tonen aan dat de invoering van deze voedingsmiddelen aan één-jarigen niet hun risico verhogen van het ontwikkelen van allergieën. Als u vermoedt dat uw peuter heeft een allergie of als uw gezin heeft een geschiedenis van erfelijk allergieën, een arts te raadplegen alvorens voedsel allergieën aan uw kind is gekoppeld. Vermijd het geven van uw kind magere melk of magere melk omdat ze de calorieën van volle melk moet, en houden haar dieet vrij van voedingsmiddelen die leiden haar om te stikken tot kunnen, zoals rauwkost, grote brokken van levensmiddelen, harde snoepjes of noten en pindakaas of andere spreads die kon stok in haar keel.

Maaltijd planning

Wat moet een 16-maanden oude eten?

Peuters hebben een gemiddelde inname van 1000 tot 1300 calorieën per dag nodig. Gezien de geringe omvang van hun magen, evenals hun kieskeurig eetgewoonten en de neiging te krijgen afgeleid, moeten ze kunnen knabbelen gedurende de dag. Naast drie hoofdmaaltijden, bieden u uw 16-maand-oude twee of drie snacks gedurende de dag. Niet worden verrast als hij soms een maaltijd overslaat of minder dan gebruikelijke één dag eet, zo lang als hij een gezond evenwicht gedurende de week beweert.

Tips

Wat moet een 16-maanden oude eten?

Peuter van smaak voorkeuren veranderen regelmatig, dus blijven aanbieden van voedsel, zelfs nadat uw kind heeft hen verworpen. Wees creatief met combinaties van de maaltijd en hoe u presenteren het voedsel ter bevordering van uw peuter om te eten een grote variëteit van voedsel. Bieden kleurrijke combinaties op de dezelfde plaat, en snijd voedingsmiddelen in leuke vormen voor het aantrekken van uw kind. Combineer voedingsmiddelen die uw kind niet graag met levensmiddelen die hij houdt om te helpen hem opeten. Voorkom verspilling van voedsel, bieden uw kind kleine porties van voedsel en serveer seconden als ze om meer vraagt.


gerelateerde artikelen